Közel százmilliárdba kerül a világ legdrágább luxuslakása

A szupergazdagok közé bekerülni sokak álma. Erre Magyarországon anno lehetőséget nyújtott az egyik legnagyobb lottófőnyeremény, ami a 4 milliárd forintot is meghaladta. De van olyan lakás, amiből még ennyiért is legfeljebb ha a spájzot kapná meg.

Egy kiadós lottónyeremény után az ember úgy érzi, mindent megtehet, és olyan helyekre is költözhet, amikről addig nem is álmodott. Ha azonban igazi luxusra vágyik, a világ jelenleg legdrágább penthouse lakása formájában, akkor a magyar csúcsnyereménynek legalább a huszonnégyszeresére lesz szüksége.

Kép: groupemarzocco.mc
Kép: groupemarzocco.mc

Az álomotthonért Monacóba kell utazni – ami köztudottan adóparadicsom a lakosok számára is, tehát ezért pluszpont is jár –, és bizony mélyen a pénztárcába nyúlni. A jövőre átadásra kerülő Tour Odéon, vagyis Odéon torony kínálja ugyanis ezt a bizonyos lakást potom 240 millió fontért, azaz nagyjából 94milliárd 387 millió forintért (plusz némi apró).

groupemarzocco.mc
groupemarzocco.mc

Persze ilyen összegért azért már nyújtani is kell valamit, de ahogyan az a dailymail.co.uk-ról kiderült, ezt a torony meg is teszi. Azon túl, hogy a lakás tulajdonosa a Földközi-tenger partjának második legmagasabb épületében élhet, ennek megfelelő panorámával, magában a kecóban sem igazán találhat kivetni valót.

Kép: groupemarzocco.mc
Kép: groupemarzocco.mc

Magányos multimilliomosok számára valószínűleg egy picit nagy lenne a lakás, hiszen az 5 legfelső szintet foglalja el, alapterülete 3300 négyzetméter. Így viszont elég hely lesz benne akár egy külön irodának, akár a családnak. Tartozik hozzá egy feszített víztükrű medence is a saját tetőkertben, amihez – mi sem természetesebb – saját csúszda is jár.

Kép: groupemarzocco.mc
Kép: groupemarzocco.mc

A lakás ablakai padlótól plafonig érnek, több privát terasszal is rendelkezik, így minden adott a kilátás élvezetéhez a 170 méter magas torony tetején.

Kép: groupemarzocco.mc
Kép: groupemarzocco.mc

De az élet nem tökéletes, hisz szomszédai így is lesznek, szóval aki ezt a luxust igazán kiélvezné, az vagy a környező lakásokat is megvásárolja, vagy 70 szomszéddal lesz kénytelen együtt "nyomorogni" a luxus toronyházban. Cserébe viszont a lakáshoz sofőr is jár autóval, és szakácsnőre sem kell költenie, mert a toronynak saját étterme is lesz a lakók számára.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek