nono

Végre létezik a felboríthatatlan bögre!

A kávé sokak számára a reggelek megmentője. Sajnos azonban ahhoz, hogy a kis bögréjével kellemesen ücsörögve szürcsölje a feketét, annyi idő kellene, amennyi reggelente nem igazán van. Sebaj, erre való a termoszbögre! Ezek zárhatóak, hordozhatóak, de azért óvatosan kell velük bánni. Hogy miért? Mert ahogy beér vele az irodába és leteszi az asztalra, onnantól az iratok és a billentyűzet halálos, de legalábbis ragacsos veszélynek vannak kitéve. Szerencsére ezt nem csak mi tudjuk, a tervezők is felismerték.

A poharak és bögrék hajlamosak akkor kiborulni, amikor valami fontos, vagy sérülékeny van a közelükben. A 21. századig kellett várni ahhoz, hogy végre az ezzel foglalkozó tervezők is észbekapjanak.

Szerencsére ezt a tulajdonságot nem csak mi, hanem a tervezők is felismerték. Legalábbis Jayme Smaldone mindenképpen, aki megalkotta a feldönthetetlen úti bögrét, vagyis a Mighty Mug-ot.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

A bögre különlegességét a szabadalmaztatott Smartgrip technológiának köszönheti. Tulajdonképpen arról van szó, hogy amikor a bögrét az asztalra teszi, akkor az aljában lévő szerkezet a bögre súlyának hatására vákuumot hoz létre, ami biztosan tart, ha oldalsó irányú erőbehatás éri. Magyarul nem lehet feldönteni egy hirtelen mozdulattal. A tartás bizony olyan erős, hogy akár egy asztalt is fel lehet vele emelni.

A dolog szépsége abban rejlik, hogy amikor a poharat egyenesen emeljük felfelé – a tetejénél fogva – akkor a vákuum úgy eltűnik, mintha nem is lett volna, hiszen ilyenkor a bögre súlya már nincs jelen, így a tapadás is felold.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

Szerencsére ez a projekt már nem csak tervezési fázisban van, hanem rendelhető, és még csak nem is kérnek érte olyan sokat, hiszen a 19.99$, vagyis az 5000 forint körüli összeg azért nem olyan elrugaszkodott egy hasznos tárgyért, ami ráadásul még szépre is sikerült. Az extrémitást kedvelők persze a Mighty Mug Gold Editiont is választhatják, ám azért egy kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlni, mivel ára 5000$, azaz több, mint 1200000 forint.

Kép: themightymug.com
Kép: themightymug.com

Ráadásul, ha nincs kibékülve a karcsú, magas kialakítással, és jobban szereti a füles, sokkal inkább bögrére emlékeztető kialakítást, akkor a terméket ebben a formában is megrendelheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Mustra