Az Ikea tükrét Hófehérke mostohája is imádná

Az Ikea megvalósította azt, amiről Hófehérke mostohája egész életében álmodott: a tükröt, ami dícsér. Csak dícsér. Mindig dícsér. A legtöbb embernek a lakás egyik legfrusztrálóbb eleme a tükör, az az egyszerű berendezési tárgy, ami a legtöbb stresszt okozza. A felmérések szerint Magyarországon a nőknek mindössze egyetlen százaléka elégedett azzal, amit a tükörben lát. Nemrég egy együttes próbálta mindezt megreformálni, most pedig az Ikea állt elő — egyelőre tesztüzemben – olyan tükörrel, amivel jól indul a napja.

8230
Ikea

Sajnos egyelőre gyártásba még nem került ez a tükör, úgyhogy aki néhány bókot szeretne kapni, annak egészen Londonig kell menni. Az áruház is készített egy felmérést, melyben a britekre vonatkozó kutatási adatok szerint a lakosság 49%-a nem kap hetente elismerő bókokat, 43.6 millió brit lakos elégedetlen a külsejével és 33% hétfőn reggel 9 óra előtt a legkritikusabb önmagával szemben. Hogy ezt egy kicsit javítsák, megalkottak egy motivációs tükröt, ami személyre szabott bókokat oszt az arra járóknak.

A Kinect technológiát és bonyolult programozást használó tükör egyéni üzeneteket oszt írásban és hanggal is. Az elismerő mondatokat is egy felmérés alapján rakták össze, mely szerint az angolok olyan bókokat szeretnek, mint hogy "Edzeni kezdtél?" vagy "Gyönyörűek a szemeid!" esetleg, hogy "Ragyogó a bőröd!", de ezen felül az öltözéket is képes dícsérni és külön nőknek és férfiaknak szánt bókjai is vannak. Sajnos nagy szériás gyártáson egyelőre nem gondolkoznak, pedig mindenkire ráférne egy-két elismerő szó, már csak azért is, ha például sikerült összeszerelnie az ugyanitt vásárolt könyvespolcot... 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek