nono

Íróasztalkörkép: az olcsó, a dönthető és a romantikus

Közeledik az iskolakezdés, és ez sok családban azt is jelenti, hogy a hátizsák és a tankönyvek mellett egy íróasztalra is be kell ruházni. Hogy kicsit megkönnyítsük a dolgát, összeszedtünk pár ígéretes darabot a kínálatból.

A legolcsóbb

Mint szinte minden esetben, itt is érvényes: ha sokat szeretne spórolni, kompromisszumot kell kötnie. A Praktiker ajánlata nagyon csábító, hiszen ezt az íróasztalt mindössze 8199 forintért megkaphatja, ám ez kifejezetten gyerekeknek szól. Ideális, ha gyorsan és persze olcsón kell megoldás, ám ha hosszabb távra szeretne tervezni, akkor ez egyetlen fiók, és a mindössze 90 centi körüli hossz egy picit kicsinek bizonyulhat. Bár tagadhatatlan, hogy egy alapvetően kicsi szobába is könnyebben be lehet illeszteni ezt az íróasztalt.

fotó: Praktiker
fotó: Praktiker

Vigyázzon a szállítási költségekkel

Természetesen a neten is utánanéztünk a lehetőségeknek, és találtunk is jó ajánlatot szép számmal. Ilyen a Kanapékirály kínálatában fellelhető Donald íróasztal, amit 9990 forintért kínálnak. Méretre nem sokban különbözik az előzőtől, ám mivel interneten rendelhető, így a házhozszállítás költsége további 5990 forint, amivel együtt az ajánlat már nem is annyira kecsegtető.

fotó: Kanapékirály
fotó: Kanapékirály

A nagyok extrákat adnak

Az IKEA ugyan árban meg sem közelíti a legolcsóbb variációt, ám előnyökkel mindenképpen rendelkezik. Ezek egyike rögtön a méret, ami majd’ 20 centivel nagyobb, mint az előbb említett asztalok, ennek pedig a későbbiek folyamán nagy hasznát veheti. A nagyobb gyerekek már számítógéppel is dolgozni fognak, és ebben az asztalban van egy olyan nyílás, amiben a vezetékek eltűnnek, kiküszöbölve ezzel azt a káoszt, amit egyébként az asztalon okoznának. A gyerekeknek így már csak a könyveiket és a füzeteiket kell művészi összevisszaságban az asztalon tárolniuk. Az ára 22 990 forint, és ugye az IKEA hagyományaihoz híven önnek kell összeszerelnie az asztalt – vagy plusz költséggel összeszerelteti.

Fotó: IKEA
Fotó: IKEA

A Jysk is igazán kitett magáért, igaz, csak az akciós árral együtt. Az eredetileg 30 000 forintos íróasztalt most 23 500 forintért hozhatja el, egészen pontosan augusztus 13-ig. A jó oldala ebben az esetben sem az ár, hanem inkább a kialakítás. Ez az asztal ugyanis rengeteg fiókkal rendelkezik, ami könnyebbé teszi a rendrakást, és annak megtartását is.

Fotó: Jysk
Fotó: Jysk

Praktikum és hangulat

A KIKA kínálatában találtuk meg az egyik legpraktikusabb darabot. Igaz, az ára elég borsos, ám a kialakításának köszönhetően variálható íróasztal sok fiókot, és megfelelő nagyságú írófelületet is kapott. A 39 900 forintos árhoz azonban még érdemes egy asztallapra tehető nagyobb naptárat, vagy könyöktámaszt is hozzászámolni, hiszen a hideg üvegfelület nem tesz túl jót a könyökízületeknek.

Fotó: Dívány
Fotó: Dívány

Ha Önnek a hangulat is fontos, akkor bizony mélyebben a pénztárcájába kell nyúlnia. A romantikus – és nem utolsó sorban praktikus – lányszobák tökéletes kiegészítője a KIKA Secret Garden fantázianéven futó asztala. Pozitívuma a rengeteg pakolófelület és romantikus vonalvezetés, azonban az ára nem a legvonzóbb: közel 100 000 forintért kapja meg.

Fotó: Dívány
Fotó: Dívány

+1 művészpalántáknak

Ha az Ön csemetéje született művészpalánta, akkor egy praktikus, dönthető asztallal segítheti a kibontakozását. Ilyen a Teirodád.hu kínálatában szereplő, Júlia néven futó asztal, melynek pakolóhelye ugyan szinte nincs, de kínálnak hozzá kis szekrényt is. Persze azt már külön kell megvennie az asztal 33 990 forintos ára mellett.

fotó: teirodad.hu
fotó: teirodad.hu

Tipp: amikor íróasztalt vesz, vegye figyelembe, hogy jó esetben akár 10-12 évig is azt fogja használni a gyerek, így érdemes inkább többet beruházni egy stabil, strapabíró darabbba, minthogy 2-3 évente újat kelljen vennie.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
nono
Érdekességek