A McDonaldsnál kapja a legolcsóbb menüt

Gyorséttermekbe sokan járnak: ki bevallja, hogy azért eszik itt, mert szereti, ki arra hivatkozva ugrik be, hogy "mert nem volt ideje valami rendeset enni", de tény: ha gyorsan akar enni valamit anélkül, hogy kísérletezgetni akarna ismeretlen kifőzdékben, akkor valóban ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak. Azt nem mondanánk, hogy egy sima menü áráért ne találna máshol sokkal jobbat, laktatóbbat és egészségesebbet, de megvizsgáltuk, milyen lehetőségei vannak, ha akár rajongásból, akár hirtelen felindulásból, akár idő hiányában akar olcsón valami olyan helyen enni, ami mindig biztosan hozza ugyanazt a színvonalat. Nézzük, melyik pár száz forintos ajánlat éri meg a legjobban: a Burger Kingben, a KFC-ben, vagy a McDonaldsben ehet-e olcsóbban menüt?

000 Was3468045
Don Emmert

Ha kétségei lennének az ilyesfajta olcsó ebéd tápértékével kapcsolatban, akkor azt mindenképpen hozzá kell tegyük, hogy a gyorséttermek honlapjain egytől-egyig megtalálja a kapható termékek kalóriatartalmát és egyéb tápértékre vonatkozó adatait. Ezzel pedig mindenképp okosabb lesz, mintha a kifőzdés sárgaborsófőzeléket választja két vastag szelet kenyérrel és a bizonytalan tápanyagtartalmával. Egyébként 500 forint alatt mindenhol tud enni legalább egy szendvicset, így legalább a pénztárcájába nem kell mélyen nyúlnia.

Burger King

Néhány kiválasztott Burger Kingbe (Újpest, Éden, Mexikói, Nyugati, Szeged, Szeged Drive) elérkezett a már nem is forintos, hanem filléres kánaán. Ezeken a helyeken egyes termékeket 250 forintért vehet meg az Extra Yo King ajánlat keretein belül, ami a régi Extra Yo ajánlatra hajaz, igaz ott 500 forintért kis krumpli és kis kóla is járt a hamburger mellé (de hát az már régen volt, legalább tavaly UPDATE: Olvasóink szerint most is lehet 500 forintos menüt kérni, csak nincs sehova kitéve és reklámozva, de egy próbát megér). Most mindezeket külön kell megvennie, darabonként 250 forintért. Választhat sajtburger, hamburger, röffencs és chili burger között, 11-ig pedig toastot is reggelizhet ennyiért.

82504247
Justin Sullivan

Mindehhez kis kólát, 8 darabos hagymakarikát kérhet, desszertnek pedig öntetes fagyit vagy cappucinot vehet, így 750 forintból megvan egy menü desszerttel, de sajnos krumplit nem tud mellé kérni. Ha gyorsan betolna két hamburgert, hogy ne haljon éhen, akkor a BK remek választás, persze ha útbaesik valamelyik kijelölt étterem. Ha ennél többre vágyik, akkor pedig jöhet alig drágább napi menü ajánlat, ahol 999 forintért közepes krumplit, közepes kólát és minden nap más szendvicset ehet.

KFC

A KFC  abban más, mint a többiek hogy ott csak csirkét lehet kérni, és a jól megszokott szendvicsek és tortillák mellett itt akár egy vödör csirkeszárnyat is vehet (amin valójában annyira kevés a hús, hogy észre sem veszi amint gyakorlatilag egy fél vödör panírt evett meg, és maradt szinte ugyanannyi csont). De maradjunk a szendvicseknél, amik közül a legolcsóbb a Rocker nevet kapta 350 forintért. Ennél 40 forinttal drágább a Rocker Fresh, ahol a nevével ellentétben a többletdíjat nem azért számlázzák, mert ez még nem állt annyit, mint az olcsóbb változat, hanem mert ebben paradicsom is van. Ha menüben kéri, akkor is egész jól jár, ugyanis normál sültburgonyával és üdítővel 750 forintba kerül, aminek az értékét növelheti, hogy itt az üdítők újratölthetők. Az akciós ajánlat a KFC-nél a B-Smart, amiből elég sok típust lehet összekombinálni különböző árakon attól függően, hogy megelégszik-e a szendvics + krumpli felállással, vagy rakjanak mellé néhány csirkecombot is biztos, ami biztos. 400 forintért például B Smart Longer szendvicset kap egy kis sültkrumplival.

McDonalds

A gyorséttemek szinonimájaként is emlegetett McDonaldsban egész jó menüket lehet összepakolni néhány száz forintból, de akkor is jól jár az ember, ha csak egy szendvicset enne hirtelen végszükség esetén.  A helyen, amit még Jamie Oliver sem tudott legyőzni, 290 forintért Sajtburgert, Csibeburgert vagy Spicy Sertésburgert kérhet, 390 forintért Sajtburger Fresh szendvicset (ami attól Fresh, hogy kapros savanyú uborka helyett jégsaláta van benne), vagy Csibeburger Fresht 390 forintért. A drágának számító ajánlat keretében a Halrudak, a McNuggets és a McDouble szendvicset veheti meg 490 forintért, utóbbiban már két húspogácsát talál. Ehhez kiegészítésképpen 110 forintért még egy kis krumplit is vehet. Ha pedig 210 forintot csap a szendvicsek árához, akkor már egy kis krumplit és még egy kis üdítőt is kap.

Hol jár a legjobban? 
   Burger King KFC McDonalds
Legolcsóbb szendvics 250 forint  350 forint (Rocker) 290 forint
Szendvics és kis krumpli 500 forint 400 forint (B-Smart menü Longer szendviccsel) 400 forint
Legolcsóbb menü üdítővel 999 forint (Napi menü) 750 forint (Rocker menü, újratölthető üdítővel) 500 forint
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek