Elfelejtette anyák napját?

Vasárnap anyák napja, aki készült, valami apró figyelmességgel, ajándékkal kedveskedhet édesanyjának, nagymamájának. Az igazán profik akár saját gyártású ajándékot is készíthettek, hisz tudjuk, egy anyuka mindig annak örül a legjobban, mindegy hogy ön már felnőtt. De mit tegyen az, akinek a kézügyessége egyenlő a nullával, vagy nagyon elfoglalt volt, vagy épp le van égve, vagy egyszerűen csak most eszmélt, hogy nem készült semmivel? Az alábbi tippek közt remélhetőleg mindenki talál alkalmas ajándékötletet.

71336950
Ian Waldie

Virág

Aki tényleg utolsó pillanatban kapott észbe, annak a legegyszerűbb menekülő útvonal a virág. Nőnapkor már elmondtuk, hogy melyik virág mit szimbolizál, és miket lehet később akár ki is ültetni a kertbe. Az anyák napja egyébként szinte összemosódott az orgonacsokorral, de nyugodtan változtasson ezen, nem kell leragadni az első aluljárós árusnál.

Csokoládé

Szintén utolsó pillanati ajándék, és lássuk be, egy doboz csokoládéval nem nagyon lehet mellélőni. Rengeteg bolt készült anyák napja alkalmából külön akciókkal is, amikben előszeretettel szerepelnek különböző bonbonok, díszcsomagolású csokik. Arra azért figyeljen oda, hogy ne egy teljesen átlagos tábla csokoládét vigyen haza, vagy ha tudja milyen fajta a kedvenc, akkor legalább abból vigyen valami ünnepélyesebb mennyiséget.

TSD4757
Kováts Dániel

Parfüm, kozmetikum

A drogériákban parfümök és smink termékek akciósak, éppen anyák napja alkalmából. Ha tudja, milyen parfümöt szeret édesanyja, vagy legalább azt, hogy milyen típusú illatokat kedvel, akkor meglepheti azzal. Sminkfelszerelés is jó ötlet, ha édesanyja szereti magát sminkelni, de egy natúr színű szemfestékkel és egy szempillaspirállal nem igazán lehet mellélőni. Biztosan nem szeretné vérig sérteni édesanyját, úgyhogy a ránctalanító akármennyire kézenfekvő ötletnek tűnik, inkább tartogassa más alkalomra, kivéve ha kifejezetten kéri öntől.

Ékszer

Délelőtt még ezt is beszerezheti, és a vasárnapi ebédnél már meg is lepheti vele édesanyját. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez az ünnep tényleg nem arról szól, hogy ki tud drágább ajándékot venni. Ráadásul az ember életében általában tényleg az édesanya az, aki mindennek feltétel nélkül tud örülni amit gyermekétől kap. Ha ékszerben gondolkozik, egy fülbevaló vagy egy finom karkötő is jó választás lehet, de szétnézhet a medálok között is.

thomas szabo 15
Bakró-Nagy Ferenc

Kuponok, utalványok

Nézzen szét a kuponos oldalak ajánlatai között, és vegyen édesanyjának egy masszázs kupont, vagy egy jegyet bármelyik wellness részleggel is rendelkező edzőterembe. Nem kell feltétlen szobabicikliznie is ahhoz, hogy a pezsgőfürdőt vagy a szaunát igénybe vegye: egy nyugodt délután, amikor egy kicsit ellazulhat, biztosan feldobná.

Hobbi

Ha édesanyjának van olyan hobbija, amit imád, és amivel szabad idejében szeret foglalkozni, legyen az agyagozás, gyöngyfűzés, kötés, kertészkedés vagy főzés (és itt tényleg a hobbiszerű főzésre gondolunk, a menetrend szerinti vasárnapi rántott hús klopfolás nem hobbi!) akkor vegyen ehhez alapanyagot vagy kiegészítőt. Még akár ön is jól járhat, ha a végén megkaphatja az ön által ajándékozott alapanyagokból készült végterméket. Még ha egy kiló paradicsomról is van szó, aminek műveléséhez öntől jött a locsolókanna.

335975 309452069149806 1844188963 o
Martiskó Gábor

Egy nap semmittevés

Valószínűleg minden anyukának az a legnagyobb ajándék, ha kicsit pihenhet. Ha ön végképp elkésett, vagy csak épp le van égve, legalább vállalja át a vasárnapi ebéd elkészítését (és persze a mosogatást is). Készítsen egy egyszerű sütit is (amihez számtalan egyéb ötletünk van még, csak győzze kiválasztani a megfelelőt!), de ha minden kötél szakad, egy fagyi is megteszi. Ha tényleg sokat szeretne segíteni, akkor szánja az egész vasárnapját arra, hogy minden olyan dolgot megcsinál, amit egyébként az édesanyjának kellene: teregessen, vasaljon, rakjon rendet, és adjon egy nap szabadságot az anyukájának.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek