Alternatív programok a nemzeti ünnepre

Ágyú-összeszerelési verseny apáknak és fiaiknak, Kossuth-kifli kóstolás és gyertyamártás vagy a gorilla bébi megcsodálása, esetleg egy jó kis túra után egy kis mosolygás az ősrégi mobiltelefonokon. Programajánló március 15-re, azoknak akik nem akarnak koszorúzni, zászlófelvonásra menni, ünnepi beszédet hallgatni, díjátadón feszengeni.

Családok napja, forradalmi forgatag a Hadtörténeti múzeumban

Délelőtt tíz órától várják a családokat a Budai Várba, fegyverbemutatóval, ágyú összeszerelési versennyel és múzeumpedagógiai játszóházzal. És hogy a lányok se unatkozzanak, amíg a fiúk '48-as huszárként védik a hazát, élőzenés táncház és hangszerbemutató is várja a vendégeket a Hagyományok háza szervezésében.

Szentendrei szabadtéri múzeum, vagyis Skanzen

Egy kellemes koratavaszi séta után a család kipihenheti a fáradalmakat a Skanzenban. Lesz nemzeti színű szalag fonás a Jánossomorjai lakóházban, Kossuth-kifli kóstolása a Ásványrárói lakóházban, gyertyamártás a Harkai lakóházban, Mézeskalácssütés bemutató a Süttöri lakóházban, papírkard és papírvirág készítése a Bogyoszlói lakóházban, játékudvar - ügyességi és katonás játékok a Sükösdi lakóházban. A nap folyamán feltűnik a színen Mókás Pál katona is, aki megosztja történetét az érdeklődőkkel.

Szezonnyitó hosszúhétvége a Fővárosi Állatkertben

Izgalmasnak ígérkezik azÁllatok akcióban elnevezésű etológiai bemutató, amelyben két új

állatfaj debütál az idei évadban. A Dél-Afrikai nagy marát és a Nyali és Fali névre hallgató farksodrókat most láthatja először a budapesti közönség. Az idei szezon sztárjai garantáltan az emberszabású kölykök lesznek. Moira és Vilmos, a két orangután kölyök, valamint Bongo, a kis gorilla az idei szezonban érik majd el a legizgalmasabb kort, amikor aktívan és meglehetősen bohókásan fedezik fel az őket körülvevő környezetet.

Veteránjármű Kiállítás, Kecskemét, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

Bár a nők is szeretnek gyönyörködni a szép autókban, inkább a férfiakat és a kisfiúkat hozza majd lázba ez a kiállítás. Nyolcvan veteránjármű kerül bemutatásra negyventől száztizenkét-éves korig. Láthatunk luxusautókat, Bugattit, Bentleyt, Rolls-Roycet, és különleges motorokat is, Indiant, Hendersont, Douglast, AJS-t, Benellit. A kiállított remekek között több felbecsülhetetlen értékű, 100 évnél is idősebb járműmatuzsálem is látható lesz, mint például az 1898-ban gyártott Panhard&Levassor automobil, vagy az 1903-ban gyártott Laurin&Klement motorbicikli.

Emléktúra és Mobiltelefon kiállítás, Salgótarjánban

Petőfi Sándor Emléktúra

Március 15-i emléktúra a Salgóbánya - Salgóvár - Boszorkánykő - Tatár-árok - Kemping - Beszterce-telep útvonalon. Indulás és találkozás a 8:20 órakor induló 11 /B jelzésű helyi járatú autóbusszal.

A kirándulás után még megtekinthető a Nógrádi Történeti Múzeumban a Mobiltelefon kiállítás. Húsz éve társa az embereknek a mobiltelefon. Még tizenöt éve is státuszszimbólum volt, mára viszont mindenki zsebében ott lapul. Elveszettnek érezzük magunkat, hogy lemerül, vagy otthon marad. Szép lassan függők lettünk a készüléktől, ami pár éve még viccesen nagy, ormótlan szörnyeteg volt. Az egész család jót derülhet a régi telefonokon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek