Komor Harry Potter és Ben Affleck mackófölsője: őszi mozifilmek

Év végére mindig kell egy kisbabás vígjáték, de előtte jönnek még a háromdimenziós baglyok, Robert Downey Jr. egy másnapos-haveros-utazósban, és természetesen a legújabb Harry Potter mozi. Van, amelyiket tényleg várjuk.

Az őrzők legendája

Az év végére rákapcsol az Intercom (az idén egyébként elég szépen beletrafáltak, többek között Nolan Eredetével, ami már itthon is átlépte a háromszázezres nézőszámot), már ami a filmforgalmazást illeti. Ennek bevezető lépcsőjeként csütörtökön kaptunk egy kis ízelítőt Zack Snyder Az őrzők legendája (október 7.) című baglyos animációs filmjéből.

A film Kathrin Lasky könyvein alapszik (pontosabban az első három regényt, a The Capture-t, a The Journey-t és a The Rescue-t dolgozza föl), klasszikus családi mozi, a rendező szerint néhol kifejezetten forradalmi vizuális megoldással, amiből mi azért olyan sokat nem láttunk sajnos. A hírek szerint nagyon sok meló volt amiatt, hogy a baglyok 270 fokban tudják forgatni a fejüket, és ezt nehéz volt rendesen modellezni.

Tolvajok városa

Ben Affleck a nagyszerű Hideg nyomon után megint rendez, és megint Bostonról. A Tolvajok városa (október 21.) a látottak alapján kicsit Szemtől szembenes, kicsit Holtpontos lesz, de Affleck főszereplőként igazi, három csíkos mackófölsöben rakja, ráadásul az első filmjében komoly tehetséget villantott, úgyhogy olyan nagy baj talán nem lesz.

Terhes társaság

Könnyebb darab lesz Robert Downey Jr. és a Másnaposok óta agyonajnározott (és: -dolgoztatott) Zach Galifianakis kettősét a központba állító Terhes társaság (november 4.). Feszült apu szeretne eljutni az ország másik felében éppen születni készülő gyerekéhez, a vele utazó, egzaltált színész aspiráns meg rendes koloncként egyfolytában keresztbe tesz neki. Nagyjából tucatszor láttuk a történetet, bár nem Todd Phillips rendezésében, aki a két Másnaposok között szakított időt erre a projektre.

Ilyen az élet

Karácsony környékére mindig kell egy kisbabás romkom. Ez lesz az idén a Grace klinikából és a Felkoppintvából szalajtott Katherine Heigl és az eddig teljesen jelentéktelen karriert felmutató Josh Duhamel főszereplésével készült Ilyen az élet (december 2.). Ez a film, akárcsak az előző, a furcsa, egymást eleinte gyűlölő pár dramaturgiájára épül, amit Greg Berlanti rendező egy csecsemővel tervezett kicsit földobni. A babát a két főszereplő közös barátja hagyta rájuk, és közösen kellene fölnevelni, miközben megpróbálják nem kitekerni a másik nyakát.

Harry Potter és a halál ereklyéi

A legnagyobb durranás persze várhatóan a legutolsó Harry Potter utolsó előtti része lesz (Harry Potter és a halál ereklyéi, hazai bemutató egy héttel az amerikai után, november 25-én), ami - mint azt minden Harry Potter filmnél megszokhattuk - minden eddiginél komorabb és sötétebb hangulatú lesz.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek