Felturbózott mesezenék, pszichopop és ragadozók

Az augusztus 20-i tűzijáték attrakciójával természetesen semmilyen program nem vetekedhet, ám akik az ezt követő napokban a családdal, barátokkal szeretnének kikapcsolódni, azoknak ezúttal zenei csemegéket, filmeket és fesztiválokat ajánlunk.

Így a nyár vége felé közeledve szerencsére nem kell attól tartanunk, hogy a zenei kínálat a szabadtéri lehetőségek beszűkülése miatt megcsappanna. Sőt: az enyhülő kánikulában sokkal kellemesebb körülmények között kerekedhetünk fel, hogy akár egy fesztiválon, vagy éppen egy klubban megtaláljuk a kedvünkre való zenét.

Mese-főcímdalok és őrült pszichopop

Augusztus 24-én, kedden este a Gödör Klubban például igazi ínyencségekkel találkozhatunk: 20 órától elsőként a már nevében is sokat sejtető Fele Királyság lép színpadra. A Fringe Fesztiválon már több alkalommal is közönségdíjat nyert Fugato Orchestra tagjaiból verbuválódott zenekar, gyerekkora legkedvesebb meseslágereit turbózta fel egy kissé: a Mekk Mester főcímdala például ska-metal-verzióban, Süsü dala reggae-s felfogásban, míg a Macskafogó zenéje hip-hopos továbbgondolásban hangzik el.

Az „esti mashup” után Kozma Orsi zenekara, az eat me! csap a húrok közé, akik garantáltan megmozgatják a hosszúhétvége semmittevésében meggémberedett tagjainkat. Igazi ugrálós pszichopopban lehet részünk a bandának köszönhetően, de ha nem akarunk pörögni, a falat támasztva is igencsak megéri meghallgatni a nemrég az MR2-n akusztik verzióban is bizonyító csapatot.

Fesztiválok kifulladásig

Aki viszont még az épp lecsengőben lévő fesztiválszezon utolsó rúgásaikor is utazásra és tömegre vágyik, az ne habozzon felkeresni a Szegedi Ifjúsági Napokat (SZIN) augusztus 25-29-ig, ahol a nagy magyar nevek mellett a Sugababes, a The Rasmus, a nagyöregek közül pedig a Europe és a fesztivál fénypontjának ígérkező Scooter is ott lesz.

Ha még ennél is messzebbre merészkednétek, irány a marosvásárhelyi Félsziget: 26-a és 29-e között egyszerre bulizhattok a Kornra, a Europe-ra és Dub Fx-re, ha pedig hazai ízekre vágytok, nem lesz hiány Tankcsapdában, Beatricében, Magna Cum Laudében és Quimbyben sem.

Garfield és Antal Nimród legújabb hollywoodi dobása

A tökéletes kikapcsolódás helyszínei közt most is ott várakozik a mozi: megérkezett a vetítőtermekbe a Garfield legújabb 3D animációs verziója, a Garfield és a zűrkommandó, ami ugyan köszönőviszonyban sincs az eredeti képregényfigurával – egy családi délutánt viszont talán megér.

Kissé vadabb vizekre evezve büszkeségtől dagadozó kebellel szemlélhetjük honfitársunk, Antal Nimród újabb amerikai rendezését, a Ragadozókat, amelyben az egyik keményfiút meglepő módon a korábban inkább finom alakításaival kitűnő Adrien Brody formálja meg. Az operatőri feladatokat Pados Gyula látta el, így filmnézés közben nem csak a predatorok ellen küzdők életéért aggódhatunk, de jót izgulhatunk azon is, mit tett le az asztalra a magyar páros.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek