Nem kell Einsteinnek lenni a Kutatók Éjszakáján

Szeptember 23-án, máskor nem látogatható, különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal vár a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál. Találkozz a kutatókkal, próbáld ki eszközeiket, vizsgáld meg találmányaikat, ismerd meg munkájukat. Lesz jövőkutatás, hanglebegés, elektronágyú, fénymalom és plazmagömb is.

A Kutatók Éjszakája a tudományos karrier vonzerejét szeretné növelni, és fontos küldetésének tartja kutatóink ünneplését. Játsszunk tudósosat egy éjszakára! Ismerjük meg, hogy az egyes találmányok, újdonságok, vagy éppen hétköznapiságuk miatt észrevehetetlenül egyszerűnek tűnő dolgok mögött milyen elgondolás, elkötelezettség, tudás áll. Nem kell Einsteinnek lenni, hogy sikeres kutatói pályát fussunk be. Ezt megtudhatjuk majd azoktól a kutatóktól, akik idén is közénk vegyülnek.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája szerte Európában immáron hatodik éve méltán népszerű fesztivál. A Kutatók Éjszakája szervezésébe hazánk a kezdetektől fogva csatlakozott. Azóta a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tízszeresére növekedett. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban, mindenki számára elérhetők ezek a programok. A Tempus Közalapítvány egyre bővülő partnerséggel együttműködve szervezi ezt a tudományos és egyben szórakoztató fesztivált. 2009-ben 19 partnerrel együtt, 18 városban zajlott 600 izgalmas, interaktív program. 2010-ben pedig 43 partner összesen 26 városban több mint ezer programmal várta az érdeklődőket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek