Rendhagyó gyereknapi látványosság: francia cirkusz a Ferenc téren

27-e és 29-e között egy igazi zsonglőrlegenda és cirkuszművész, a francia Jérôme Thomas érkezik Budapestre, miközben a IX. kerületi Ferenc téren felállított hatalmas lufiban az akrobata-zsonglőr Boris Gibé játszik egyszemélyes cirkuszt.

Ha nem a hagyományos módon akarjátok ünnepelni a gyereknapot, a Trafó hétvégére kínált programjait éppen nektek találták ki. 27-28-án ugyanis a francia zsonglőrlegenda és cirkuszművész Jérôme Thomas és Roland Auzet érkezik a kortárs művészetek házába: szemfényvesztő ügyességgel bánnak a labdákkal, hangszerekkel és a Trafó nagytermében elszórt különös, óriás tárgyakkal. A mutatványos-páros Robert Hébrard hangszerkészítővel összedolgozva képzelte el a változó formájú hangszereket és zajongó tárgyakat: Fejben zsonglőrködő férfiak című előadásuk igazi felüdülést jelent majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Eközben (pontosabban 28-29-én 19 órától) a IX. kerületi Ferenc téren, mindössze pár percnyi sétára a Trafótól átlátszó oldalú buborék-sátrat állítanak fel: ebben a hatalmas "lufiban" játszik egyszemélyes cirkuszt a francia akrobata-zsonglőr, Boris Gibé két napon át. A Bull című előadás ingyenes és 6 éven felülieknek ajánlják. A Les Choses de Rien Társulat alapítója és művészeti vezetője már egy jó ideje dolgozik azon, hogy megteremtsen egy olyan intim és érzelmekkel teli világot, amely kerete lehet egy akrobatikus táncból és zsonglőrködésből álló produkciónak.


Bull by leschosesderien

Oszd meg másokkal is!
Mustra