Budapestre érkezik a Harry Potter-filmek koreográfusa

A világhírű Wayne McGregor előadását a Trafó 200 % tánc című sorozatának részeként láthatjuk. Egyébként a Radiohead legutóbbi videójának mozgásanyagáért is ő felelt.

Április 14-től egy hónapon át négy, a tiszta tánc műfaját bemutató kortárs táncprodukció érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába. Az említett előadásokban nem a kísérletezés, sokkal inkább a tiszta tánc szépsége dominál: olyan produkciók, amiket tátott szájjal, ámulva nézhet a közönség – akkor is, ha esetleg még sosem látott kortárs táncelőadást.

Az egyik legizgalmasabb produkciónak kétségtelenül Wayne McGregor előadása ígérkezik, ő ugyanis a Harry Potter-filmek koreográfusa és a Radiohead legutóbbi videójának mozgásanyagát is ő jegyzi. Korunk egyik legünnepeltebb koreográfusa emellett a világ vezető társulatainak készített előadásokat, 2013-ban pedig a Bolsojjal dolgozik majd együtt. Társulata, a Random Dance 21-22-én FAR című előadását hozza el: a próbák során tudományos alapokon vizsgálták a táncosok minden testi-lelki rezdülését.

A Trafó sorozata április 14-én indul, a szintén világhírű brit Russell Maliphant új, Afterlight című előadásával, amelyet az orosz balettzseni, Nizsinszkij fotói és rajzai ihlettek. A balettos múlttal rendelkező koreográfus a klasszikus és modern elemek mellett a kontakt improvizáció, a jóga, a tai chi és a capoeira mozgásvilágából is merítkezik. Május 7-8-án a Rosas belga együttes hozza el Bartók Mikrokozmoszára és Ligeti zenéjére épülő produkcióját, míg 13-14-én a Duda Éva Társulat mutatja be új, Rumble – Maszkulin monológok című előadását.

Oszd meg másokkal is!
Mustra