Jövőre jön Mary Poppins

A Madách Színház jövő szeptemberben mutatja be a P.L. Travers gyerekkönyvein és a nagysikerű 1964-es filmen alapuló Disney-musicalt.

Mary Poppins alakja gyerekek és felnőttek számára egyaránt ismert, hiszen a figurát megálmodó P.L. Travers gyerekkönyvei 1934-től kezdve közel 50 éven keresztül jelentek meg. A sikerkönyv-sorozatot 1964-ben a hasonló módon örökzölddé vált Disney-film követte Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével, majd a kettőn alapuló musicalt 2004-ben mutatták be Londonban.

A Sherman-testvérek (Robert B. Sherman és Richard M. Sherman) fülbemászó filmzenéje a musicalben George Stiles zenéjével és Anthony Drewe szövegével egészül ki. Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója nemrég jelentette be, hogy kétéves tárgyalást követően sikerült megszerezniük a Mary Poppins játszási jogát, amelyet 2011 szeptemberében mutatnak be.

„A Madách Színház nemzetközi elismertségének jeleként ezt is úgynevezett non-replika változatban kapta meg, így nem a londoni vagy a New York-i előadások kerülnek színre 2011 szeptemberében, hanem a magyar kreatív csapat elképzelései” – mondta az igazgató. Ugyanakkor hozzátette: a Mary Poppins egy technikailag nagyon bonyolult darab, „úgyhogy a Jézus Krisztus Szupersztár egy ujjgyakorlat ahhoz képest, amilyen színpadtechnikát ez a darab igényel”. A darab ugyanis „csoda csoda hátán pillanatonként: tudjuk, hogy a színpadi csoda egy másodpercig tart, de hónapokig készítjük elő” – érzékeltette a megvalósítás nehézségeit Szirtes Tamás.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek