Ünnepelj Mundruczóval és Yonderboi-jal a Frankenstein-éjen!

Szeptember 9-én este 9-től rendhagyó módon, a forgatás helyszínén ünnepelheted meg Mundruczó Kornél legújabb filmjének, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című opusznak a magyarországi bemutatóját. Az elhagyatott budai házban megrendezett buli hangulatát Yonderboi fokozza majd.

Szeptember 9-én mutatják be itthon Mundruczó Kornél Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című filmjét, amelyben a rendező nem mellesleg az egyik főszereplő megformálója is. A film eddig a cannes-i filmesztivál versenyprogramjában bizonyított, illetve Kelet-Európa legrangosabb filmes eseményén, a Szarajevói Filmfesztiválon az egyik fődíjat is bezsebelte.

A film Mary Shelley Frankenstein című regényének bizarr újragondolása: egy intézetből szökött fiú és apja véletlenül találkozik egy filmforgatáson, ahol az apa - a Mundruczó Kornél alakította rendező - először találja szembe magát egy, az akaratán kívül álló nagyobb erővel.  A film a teremtő embernek és teremtményének a története: a sztoriban a szeretet után sóvárgó, mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fia találkozásában.

A bemutató napján rendhagyó alkalom nyílik arra, hogy a forgatás helyszínén, az I. kerületi Ybl Miklós tér egyik elhagyatott házában az alkotókkal ünnepeljük a nagy napot. A Frankenstein-éj 2010. szeptember 9-én este 9 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.

Yonderboi erre az alkalomra előkészített, vj-programmal megspékelt szettel készül - utóbbi a Frankenstein-mítosszal kapcsolatos vizuális hivatkozásokból építkezik. Yonderboi után a Sirály dj-je, Popec garantálja, hogy ne legyen kedvünk még sokáig hazamenni. További részletek a filmről és az eseményről: www.szelidteremtes.hu és www.frankensteinterv.hu.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek