Így akaszd fel az ünnepi koszorút az ajtóra szögelés nélkül

GettyImages-1338668769

Az ajtót díszítő koszorú már az utcáról vagy a lépcsőházból nézve is ünnepi hangulatot kölcsönöz otthonodnak, így mindig öröm ránézni.

A díszítés felett érzett öröm azonban gyorsan tovaszállhat, amikor szembesülsz vele, hogy az ünnepi koszorút nincs mire felakasztani, ezért szöget kell ütni az ajtóba. Ha szeretnéd elkerülni, hogy lyukak maradjanak utána, próbáld ki a következő, szakemberek által ajánlott megoldásokat.

Mi alapján döntsek?

Ahhoz, hogy megfelelő megoldást válassz, érdemes figyelembe venned a koszorú súlyát és az ajtó anyagát is. Sara Jennings, a Wreath Shop tulajdonosa azt mondja, a legtöbb koszorú igen könnyű, a súlyuk jellemzően 2 kiló alatt van. Ez általában abban az esetben is igaz, ha a koszorút magadnak, saját kézzel készíted.

Anwarii Musa, az ArtMatic alapítója megjegyzi, a biztonságos rögzítés kulcsfontosságú, hiszen nem akarod, hogy amit felakasztasz, leessen és megsérüljön. Ő ezért azt javasolja, hogy a nagyobb, 7 kilónál nehezebb darabokkal inkább ne is próbálkozz. Ha a dekoráció átlagos súlyú és méretű, akkor kiakasztásához szerinte a kétoldalas ragasztószalag a legjobb megoldás. A termékek többsége üveg-, fém-, csempe- és fafelületeken alkalmazható, ezért is fontos, hogy a vásárlás előtt ellenőrizd, hogy az ajtó milyen anyagból készült. A ragasztószalag előnye, hogy nyom nélkül eltávolítható, illetve létezik belőle vízálló változat is, így akkor sem fog leesni, ha nedves lesz.

Kalapács és szög nélkül is megoldható
Kalapács és szög nélkül is megoldhatóoversnap / Getty Images Hungary

Milyen további megoldások vannak?

Kiváló alternatíva lehet az öntapadós kampó vagy akasztó is. Használata előtt azonban feltétlenül tisztítsd meg az ajtót, különben félő, hogy nem fog rendesen megtapadni. A célra egy nedves törlőkendő is tökéletesen megfelel. A tisztítás azért is lényeges, mert enélkül a kampó eltávolításakor sérülhet az ajtó felülete.

Egy hasznos tipp: ha egy vékony drót vagy zsinór segítségével kisebb kartondarabkákat rögzítesz a koszorú hátuljára, ahová a ragasztócsíkok kerülnek, tökéletesen fog illeszkedni az ajtóhoz. Ha nem akarsz macerát, még egyszerűbb, ha egy ajtóra függeszthető akasztót vásárolsz. Ez könnyedén az ajtó tetejére akasztható, hátránya viszont, hogy akadályozhatja annak megfelelő záródását, és nem is nyújt olyan esztétikus látványt.

A koszorút felakaszthatod akár egy szépen megkötött szalaggal is, melyet az ajtókeret tetejéhez rajzszögekkel rögzíthetsz. Ha pedig fémajtód van, akkor a mágneses kampó lehet a nyerő megoldás. Jennings hozzátette, az ünnepek után a koszorút dobozban tárold. Így megakadályozhatod porosodását, illetve hogy a napfény hatására kifakuljon.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra