Ezt a karácsonyi borlevest narancsos mazsolával tálaltuk

Nálunk gesztenyés kuglóffal a legnépszerűbb ez a gyors és nagyon finom leves, de akár gyömbéres vagy fahéjas kekszmorzsákkal is tálalhatod.

Egyszerű és elegáns fogás.
Egyszerű és elegáns fogás.NoSystem images

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.5 bögre aranymazsola
  • 0.5 deci naracsszirup
  • 0.3 deci narancslikőr
  • 4 deci fehérbor
  • 3 deci víz
  • 3 deci tejszín
  • 8 ek. cukor
  • egy-egy csipet só, csillagánizs és fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A narancsszörpöt és likőrt keverd el, melegítsd össze és öntsd a mazsolákra. 

A leveshez forrald össze a bort a fűszerekkel és ízesítőkkel, majd add hozzá a tejszínt és ízlés szerint egy kevés vizet. Ha ezzel megvagy, el is készültél, ha sűrű krémlevesként tálalnád, egy evőkanál étkezési keményítővel sűrítsd be. A mazsolákkal a közepén tálald, de akár a szerecsendiós habgaluska is nagyon finom a tetején. 

 

kapcsolódó Ezt a 4 dolgot soha ne kövesd el a borok ellen
Ezt a 4 dolgot soha ne kövesd el a borok ellen

A bornak két nagy ellensége van: a szélsőséges hőmérséklet és az erős fény. Na és még néhány dolog...

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Ünnepekkor és egyszerű hétköznapokon is remek ez a gyors halleves

Ha idén a halászlé helyett valami mást készítenél, dobj össze egy gyors hallevest, amiben az a legklasszabb, hogy minden tengeri herkentyű remekül illik bele. Lime-szeletekkel és pirított, vajas kaláccsal érdemes tálalnod ezt a pofonegyszerű fogást.

2020. december18., 06:08

Készítsd a hétvégi rántott húst őszi hangulatban, szerecsendióval és gyömbérrel

A mézeskalács legismertebb fűszerei nemcsak süteményekben és pohárkrémekben finomak, hanem a rántott hús ízesítőjeként is. Már mutatjuk is, hogyan készítsd őszi változatban!

október24., 09:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Ezt az őszi zabkását a mézeskalács aromáival és kandírozott naranccsal dobtuk fel

Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.

október22., 12:52

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Mustra