Pimpeld juharsziruppal a gyökérzöldségeket, így lesz belőlük igazán ünnepi köret!

Egy nagy adag a kedvenc gyökérzöldségeidből, egy kevés vaj és juharszirup, és máris tökéletes köretet készítettél, ami egy egyszerű, joghurtban pácolt, grillezett csirkemell mellett a legfinomabb.

Egy kevés vanília és szerecsendió is jól áll neki.
Egy kevés vanília és szerecsendió is jól áll neki.aga7ta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 deka pasztinák hasábokra vágva
  • 30 deka répa hasábokra vágva
  • 30 deka cékla kissé előfőzve, hasábokra vágva
  • olaj a sütéshez
  • ízlés szerint só, gyömbér
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 1 fej fokhagyma megtisztítva
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a felaprított zöldségeket és a fokhagymegerezdeket, szórd meg sóval és őrölt gyömbérrel, és alaposan forgasd meg növényi olajban. Tedd a forró sütőbe és lefedve süsd meg majdnem egészen puhára, majd adj még neki 10 percet az alufólia nélkül is. Ha elkészült, egy kevés juharsziruppal forgasd össze, és már tálalhatod is. 

kapcsolódó Cukormentes csokik tesztje: édesszájúaknak felejtős?
Cukormentes csokik tesztje: édesszájúaknak felejtős?

Vajon a csokoládé cukor nélkül is működik? És miért van egyes termékekben többféle édesítő?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a fokhagymás kenyeret kalácsból – rengeteg olvadt sajttal még finomabb!

Most megmutatjuk a híres garlic bread leggyorsabban összeállítható és legfinomabb változatát. Ha sütőben készíted, olvassz rá sajtot, ha falatonként ennéd, ahogy mi, elég, ha reszelt parmezánt is keversz a fokhagymás vajhoz.

november26., 12:04

A rántott cukkini olaszosan lesz a legtökéletesebb

A rántott cukkini hagyományos változatban is remek, de ha csak egy kis darab zöldséged van, turbózd fel sajttal és marinara szósszal, és tálald pirítós tetején, vagy egy nagy adag parmezános-vajas gnocchi közepén.

november26., 09:20

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

november29., 09:24

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

március23., 10:24

Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

augusztus20., 12:52

Kóstoltad már a cukkinitésztát olaszos változatban?

Imádjuk a cukkinitésztát sűrű paradicsomszósszal és parmezánnal, így már nem is akkora szenvedés lemondani a hagyományos tésztáról. Tejszínes csirkeragu, rántott hal vagy grillezett, fokhagymás hússzeletek mellett érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Mustra