Idén se maradjon ki a püspökkenyér, nálunk jó sok naranccsal és vaníliával készül

Idén egy kicsit narancsosabb és vaníliásabb hangulatú lett nálunk a püspökkenyér, amiből nem maradtak ki a ropogós mandulafalatok sem.

Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.
Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.Fotó: yumehana

Hozzávalók:

  • 1 darab bionarancs lereszelt héja és leve
  • 3 ek. narancsszörp
  • 1 marék tisztított mandula durvára vágva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes csésze kandírozott narancshéj apróra vágva
  • 3 darab tojás szétválasztva, a fehérje enyhén felverve
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 3 cl narancslikőr
  • 6 deka puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • mazsola ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb adaghoz keverd el a vajat a cukorral, majd a tojások sárgájával, utána a száraz hozzávalókat is keverd el alaposan egymással. Az összes szükséges hozzávalót dolgozd sűrű tésztává, majd egy tetszőleges alakú kivajazott vagy szilikonformában süsd készre. 180 fokon vastagságtól függően 40-50 perc alatt készül el. Ha kihűlt, szórd meg egy kevés porcukorral. 

Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!
Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

Tovább »

Még több recept

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Medvehagymás nokedli – egy adag sajttal és juhtúróval kóstold meg

Még egy könnyű fogás, amiből nem hiányzik a hús! Medvehagymaszezonban nem érdemes kihagynod, és ha neked a juhtúró túl aromás akkor túróval, vagy ricottával érdemes helyettesítened.

április8., 10:24

Ez az olaszos rizssaláta langyosan, jó sok zöldséggel a legfinomabb

Rizsből is készíthetsz salátát, amit akár hidegen, akár langyosan is tálalhatsz. A lényeg, hogy ne maradjon másnapra belőle, mert a főtt rizs könnyen romlani kezd. Ha ezt a fogást készíted el, a salátádnak nem sok esélye marad megérni a másnapot – a balzsamecetes paradicsommal, mozzarellával és rukkolával klassz, könnyű fogás lesz belőle. Ha egy kevés hallal ennéd, egy adag tonhalkonzervet is keverj bele.

április9., 10:24

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Fügével és pisztáciával még izgalmasabb a zabkása

Friss és aszalt fügével is finom lesz ez a zabkása, ami akkor az igazi, ha minél több ropogós, pirított olajos maggal találkozunk benne, miközben kanalazzuk.

január28., 06:04

Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

2020. december26., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.