Idén se maradjon ki a püspökkenyér, nálunk jó sok naranccsal és vaníliával készül

Idén egy kicsit narancsosabb és vaníliásabb hangulatú lett nálunk a püspökkenyér, amiből nem maradtak ki a ropogós mandulafalatok sem.

Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.
Ha szereted a mazsolát, abból is mehet bele.yumehana

Hozzávalók:

  • 1 darab bionarancs lereszelt héja és leve
  • 3 ek. narancsszörp
  • 1 marék tisztított mandula durvára vágva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 1 közepes csésze kandírozott narancshéj apróra vágva
  • 3 darab tojás szétválasztva, a fehérje enyhén felverve
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 10 deka cukor
  • 12 deka liszt
  • 3 cl narancslikőr
  • 6 deka puha vaj
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • mazsola ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb adaghoz keverd el a vajat a cukorral, majd a tojások sárgájával, utána a száraz hozzávalókat is keverd el alaposan egymással. Az összes szükséges hozzávalót dolgozd sűrű tésztává, majd egy tetszőleges alakú kivajazott vagy szilikonformában süsd készre. 180 fokon vastagságtól függően 40-50 perc alatt készül el. Ha kihűlt, szórd meg egy kevés porcukorral. 

kapcsolódó Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!
Legyen a trifle most narancsos-karamellás a megszokott ízek helyett!

A megszokott, bogyós gyümölcsökkel készült trifle is tökéletes, főleg, ha egy kis rum vagy konyak is kerül a gyümölcsraguba. Ezúttal mégis narancsosan készítettük el, nem is bántuk meg. Ha nem vagy a konyhaművészet doktora, ez a desszert számodra a tökéletes megfejtés.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Napi kedvencünk: őszi hangulatú hummusz sütőtökkel és fahéjjal

Ha épp egészséges reggelire vagy nassolnivalóra vágysz, csak fogd a tegnapi sült tök maradékát, majd készíts belőle egy egészséges hummuszt. Finom lesz grissinivel, pirított kenyéren, de akár zellerszárral és kaliforninai paprikával is.

október26., 09:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

október26., 11:24

Recept hétvégére: dobj össze egy gyors húslevest ázsiai aromákkal!

A hagyományos húsleves tökéletes vasárnapra, de abból már mindenkinek van egy jó receptje. Ha egy kis csavarral készítenéd ezt a finomságot, dobd össze ázsiai hangulatban, mert úgy is nagyon finom.

október24., 10:24

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

október25., 11:24

Kedvenc őszi desszertünk receptje: Rákóczi-túrós pohárkrém

Szeretjük mi a hagyományos Rákóczi-túróst is, az egyetlen baj vele, hogy rá kell szánni néhány órát a hétvégéből, aztán pedig addig malmozni, amíg kihűl. Ha van annyi időd, dobd össze az eredetit, ha pedig az ízeit szeretnéd érezni, ezt a szupergyors alternatívát készítsd el! Ősszel egy kis tökpüré is feldobhatja a lekváros réteget, nemcsak finomabb, de egészségesebb is lesz tőle a desszerted.

október24., 14:04

Mustra