Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, és készíts belőle másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

Maradékokból is finom a frittata.
Maradékokból is finom a frittata.yipengge

Hozzávalók

  • 7 darab tojás
  • 15 darab póréhagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 15 deka sült hús apróra felszeletelve
  • 0.5 deci tejszín
  • 20 deka sütőben sült burgonya apróra vágva
  • 20 deka ementáli sajt lereszelve
  • 2 ek. napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a póréhagyma-karikákat a forró vaj és olaj keverékére, majd adj neki 5-6 percet. Ezek után mehet hozzá a burgonya és a hús is 2 percre. A tojásokat fűszerezd és verd fel egy kissé a tejszínnel. Egy kivajazott  jénaiban (vagy a serpenyőben), a sütőben süsd készre, majd ha van még néhány perced, pirítsd a tetejére a sajtot, majd langyosan szeleteld. 

Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Kolbászos frittata burgonyával és újhagymával

Ha van otthon egy-két szelet kalács, azzal érdemes tálalnod ezt a remek és gazdag reggelit, ami után nyugodtan várhat az ebéd egy kicsit, mert ez biztosan egész délelőtt eltelít majd.

2021. augusztus25., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek