Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

A főtt gesztenye is jól illik mellé.
A főtt gesztenye is jól illik mellé.Olgaorly

Hozzávalók:

  • 1.3 kiló báránylábszár
  • ízlés szerint só és bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 25 g puha vaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 8 deka apróra vágott datolya
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat olajozd meg kissé, majd alaposan sózd és borsozd.

Olvaszd fel a vajat, süsd meg benne a hagymát és keverd el a többi hozzávalóval, majd sózd meg egy kissé. Éles késsel vágj óvatosan egy-egy kis zsebet a húsokba, majd töltsd meg az adagokat. Kösd össze egy madzaggal, majd süsd alufólia alatt másfél órán át. Hagyd egy kissé megpirulni a sutőben, és fólia alatt is pihentesd még legalább fél órán át a húsokat. Ha még ünnepibbé tennéd, alapléből fehérborral, egy kevés liszttel és rozmaringgal készíthetsz hozzá egyszerű mártást. 

kapcsolódó A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!
A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csak egy gyors linzertészta kell ehhez a habcsókos sütihez

Dobj össze néhány kerek kekszet, kend meg kedvenc lekvároddal vagy téli fűszeres sajtkrémmel és helyezz mindegyik tetejére egy-egy habcsókot. Még a szilveszteri éjfélváráshoz is remek nass lesz belőle, ami nem mellesleg megmenti az ünnepek sokadik napján már kissé unalmas habcsókmaradékokat is.

2020. december23., 06:04

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Narancsos-ricottás kevert süti nyárra – limoncellós tejszínhabbal dobd fel!

A vendégek előtt is vállalható, ráadásul szuper egyszerű, nyári gyümölcsös sütit hoztunk, amibe ha épp van otthon, egy adag őszibarack is kerülhet.

július23., 12:52

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Fűszeres-őszibarackos kevert süti nyárra – egy kis karamellszósz teszi igazán érdekessé

A karamellhez elég, ha kis lángon melegítesz néhány evőkanál cukrot, és ha aranybarna, akkor egy kevés sót, vajat és tejszínt adsz hozzá. Létezik ennél egyszerűbb és finomabb öntet?

július24., 12:52

Mustra