Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

A főtt gesztenye is jól illik mellé.
A főtt gesztenye is jól illik mellé.Olgaorly

Hozzávalók

  • 1.3 kiló báránylábszár
  • ízlés szerint só és bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 25 g puha vaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 8 deka apróra vágott datolya
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat olajozd meg kissé, majd alaposan sózd és borsozd.

Olvaszd fel a vajat, süsd meg benne a hagymát és keverd el a többi hozzávalóval, majd sózd meg egy kissé. Éles késsel vágj óvatosan egy-egy kis zsebet a húsokba, majd töltsd meg az adagokat. Kösd össze egy madzaggal, majd süsd alufólia alatt másfél órán át. Hagyd egy kissé megpirulni a sutőben, és fólia alatt is pihentesd még legalább fél órán át a húsokat. Ha még ünnepibbé tennéd, alapléből fehérborral, egy kevés liszttel és rozmaringgal készíthetsz hozzá egyszerű mártást. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek