Ünnepek a világ körül: készítsd el az izlandiak báránycombját

Ünnepek körül megszaporodnak az üzletekben a máskor ritkán látott húsok, és ha látsz köztük bárányt, most már azt is tudod, mit érdemes elkészítened belőle. Izlandon imádják ünnepekkor a bárányt, miért ne dobhatnánk össze egyik kedvencüket?

A főtt gesztenye is jól illik mellé.
A főtt gesztenye is jól illik mellé.Olgaorly

Hozzávalók

  • 1.3 kiló báránylábszár
  • ízlés szerint só és bors
  • 3 ek. olívaolaj
  • 25 g puha vaj
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 10 deka zsemlemorzsa
  • 8 deka apróra vágott datolya
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

A húsokat olajozd meg kissé, majd alaposan sózd és borsozd.

Olvaszd fel a vajat, süsd meg benne a hagymát és keverd el a többi hozzávalóval, majd sózd meg egy kissé. Éles késsel vágj óvatosan egy-egy kis zsebet a húsokba, majd töltsd meg az adagokat. Kösd össze egy madzaggal, majd süsd alufólia alatt másfél órán át. Hagyd egy kissé megpirulni a sutőben, és fólia alatt is pihentesd még legalább fél órán át a húsokat. Ha még ünnepibbé tennéd, alapléből fehérborral, egy kevés liszttel és rozmaringgal készíthetsz hozzá egyszerű mártást. 

A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista! A 10 legjobb karácsonyi süti: toplista!

Kiválogattuk neked a legjobb édességeket!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Még egy klassz előétel az ünnepekre: gyors lazacos kosárkák

Akár karácsonyi vendégváró is lehet ez a finomság, de egy hosszabb menüsor előtt előételként is bevetheted. Ha téli hangulatúvá varázsolnád, egy kevés friss gyömbérrel és egy csipet szerecsendióval érdemes megtenned.

2020. december25., 06:28

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek