Az időskori szex élvezetes - mondják a nők

A legújabb kutatások szerint az idős nők igenis élvezik a szexet. Bár kevesebbet gyakorolják, mégis a legtöbben elégedettek a nemi életükkel.

A sztereotípiáknak ellentmondó kutatási eredmények születtek a közelmúltban az amerikai idősek szexuális életének a témakörében, számol be a livescience.com. A 60 évesnél idősebb nők kétharmada nyilatkozott úgy, hogy elégedett a szexuális életével. Ez azért is furcsa, mert a korábbi kutatások szerint az időskori nemi élet komoly akadályokba ütközik azáltal, hogy a nők túlélik a férfiakat, így idős korukra sokszor nem tudnak kivel összebújni.

Az 1235 nő bevonásával készült vizsgálat során a menopauzán átesett nők életminőségét vizsgálták. Azon már a kutatók sem lepődtek meg, hogy a kor előrehaladtával csökken a szexuális aktivitás, és nehezebben alakul ki a szexuális izgalom is, de meglepően sok idős nő számolt be arról, hogy elégedett a szexuális életével.

A párkapcsolatban élő 60-69 éves nők 70 százaléka élt nemi életet az elmúlt hat hónapban, ez az arány a 70-79 évesek esetén 57, a 80-89 éves korosztálynál pedig 31 százalék volt. Az aktív nemi életet élő nők, úgy tűnik, nagyon is elégedettek a nemi életükkel, a 60-69 éves korosztály 67 százaléka közepesen vagy nagyon elégedett a szexuális életével, a 70-79 éves korcsoportban ez az arány 60 százalék, a 80-89 évesek korosztályában pedig a nők 61 százaléka elégedettnek vallotta magát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek