Így készül a karbonsemleges „zöld kávé”

Nehezen tudjuk elképzelni az életet kávé nélkül, pedig a klímaváltozás miatt néhány éven belül luxuscikké válhat.

A klímaváltozás és a nem fenntartható termelési módszerek veszélyeztetik a meglévő termőterületeket, ami hosszú távon akár a kávétermesztés végét is jelentheti. Ezért egyre több kávégyártó vállalat ismeri fel a felelősségét, és tesz fontos lépéseket annak érdekében, hogy a jövőben is mindenki korlátlanul élvezhesse kedvenc kávéját. Ennek érdekében a Nespresso megígérte fogyasztóinak, hogy 2022-ben minden elfogyasztott csésze kávéja karbonsemleges lesz.

És hogyan fogják ezt elérni? Úgy, hogy a kávéültetvények gondozásától kezdve egészen a kapszulák újrahasznosításáig minden egyes lépésben környezetbarát megoldásokat alkalmaznak. Ennek érdekében a Nespresso kávégépekben növelik az újrahasznosított műanyagok arányát, a kávékapszulák pedig egyre nagyobb arányban újrahasznosított alumíniumból, illetve kis karbonlábnyomú, új alumíniumból készülnek. Kávéik 95 százalékát a saját, szigorú kritériumokon alapuló fenntarthatósági programjukon keresztül szerzik be, ami felelős és fenntartható termelést biztosít világszerte. Ennek keretén belül 14 országban több mint 110 000 kávétermelő farmerrel dolgoznak együtt szoros együttműködésben.

2011-1067-Carbon-neutrality-divany-600x300

A közeljövőben minden Nespresso Boutique 100 százalékban megújuló forrásból származó energiával fog működni, és növelik a biogáz használatát a gyártási folyamatokban is. A vásárlók több mint 90 százaléka számára könnyedén elérhető valamelyik újrahasznosítási lehetőség, az újrahasznosított alumíniumból pedig új használati tárgyak születnek, például elegáns városi kerékpár, golyóstoll vagy szemüvegkeret.

De ez még nem minden: a Nespresso az elmúlt években több mint 4,5 millió fát telepített a termőterületeken és azok környezetében, hogy megkössék a levegő szén-dioxid tartalmát és megakadályozzák a talajeróziót. A következő években partnerükkel, a Pur Projet szervezettel megháromszorozzák a fatelepítési kapacitásukat, többek között Kolumbiában, Guatemalában, Etiópiában és Costa Ricában.

2011-1067-Carbon-neutrality-divany-640x360-V3

A teljes karbonsemlegesség eléréséhez a vásárlókra is szükség van, hiszen az alumínium kávékapszulák a lefőzés után is értéket képviselnek. Magyarországon 2012 óta gyűjtik a használt kapszulákat a Nespresso Boutique-okban, de emellett a megrendelések kézbesítésekor a futárszolgálattal is visszaküldhetjük hozzájuk, vagy ha csomagunkat átvételi ponton vesszük át, ott is leadhatjuk a használt kapszuláinkat.

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek