Így utazz okosan

Hajlamosak vagyunk túl sok mindent magunkkal vinni egy-egy útra, legyen szó nyaralásról, hosszú hétvégéről vagy egy szimpla kirándulásról. Nem gondolnád, de az okos kütyükkel is helyet spórolhatunk.

Ada folyton ingázik Németország és Magyarország között, van hogy épp ebéd vagy kávé közben intézi az email-ezést. Forrás: Instagram @pinter_adrienn_ada_official
Ada folyton ingázik Németország és Magyarország között, van hogy épp ebéd vagy kávé közben intézi az email-ezést. Forrás: Instagram @pinter_adrienn_ada_official

Az okosan átgondolt készülődéssel nemcsak helyet, hanem pénzt is megtakaríthatunk, hiszen a kisebb csomag kevesebb költség is ha például repülővel utazunk. Mindezek mellett pedig érdemes magát az utazási időt is hasznosan eltölteni például olvasással vagy munkával, ha nagyon muszáj. De kinek van kedve magával cipelni a céges laptopot vagy a több száz oldalas könyvekkel kibélelni a bőröndöt? Íme 2 kütyü, amellyel kiválthatsz sok más dolgot, hogy mindenbe beleférj!

Okostelefon:

1) Nem túlzás azt állítani, hogy ma már néhány csúcskategóriás készülék helyettesítheti a profi kamerát és ez a kamera garantáltan mindig velünk van.

2) Utazás előtt töltsünk le mindent előre, hogy a nyomtatott foglalások, beszállókártyák helyett minden egy helyen, elektronikusan elérhető legyen a telefonunkon. Ha ezt a megoldást választjuk érdemes odafigyelni a telefon töltöttségi szintjére, nehogy az pont a reptéri check-in előtt merüljön le. +1) Jó ha kéznél van mindig egy töltő, nem foglal sok helyet és ha a készülék rendelkezik gyorstöltéssel egy rövid kávézás közben is feltölthetjük.

3) Érdemes készülni offline térképekkel és letölthető utikönyvekkel is. Az EU-ban már ugyanúgy mobilnetezhetünk, mint itthon, de az előre letöltött anyagokkal nem vagyunk kiszolgáltatva a helyi internet lefedettség sajátosságainak.

4) Tablet: Ha sokat vagyunk úton és szeretnénk magát az utazási időt hatékonyan kihasználni, akkor érdemes beruházni egy tabletre. Nemcsak olvasgathatunk, mozizhatunk vagy dolgozhatunk rajta, de ha őrült jó a hangzása, akkor egy fergeteges bulinak is az egyik fontos kelléke lehet.

5) Válasszunk olyan tabletet, amely könnyű, nem foglal sok helyet és kibírja a hosszú utakat.

A kijelző nem csak a moziélmény miatt fontos, hanem az olvasás miatt is, hiszen kímélni kell a szemet, ha sokat vagyunk monitor előtt.

Forrás: Huawei
Forrás: Huawei

Az új Huawei MediaPad M5 pédául fényes és kontrasztos 2K kijelzője természetes és mély színekről gondoskodik. A 2560x1600 pixeles felbontású kijelző tűéles képmegjelenítést tesz lehetővé, mindez pedig a filmek nézése során sem elhanyagolható szempont, de leginkább a minőségi olvasáshoz elengedhetetlen. A digitális magazinok, beágyazott grafikák és fotók szövege csak ilyen magas felbontásnál jelenik meg megfelelően, és ezen a felbontáson az olvasás már nem fárasztja túlzottan a szemet. Ráadásul a szemkímélő funkció folyamatosan, sötétben és világosban egyaránt optimalizálja a kijelző paramétereit, a kímélő olvasás érdekében.

Viszkok Fruzsi a szabadban mozizik Forrás: Instagram @vfruzsi
Viszkok Fruzsi a szabadban mozizik Forrás: Instagram @vfruzsi

6) Ha pedig utazás alatt vagy akár otthon szeretnénk inkább a zenébe feledkezni, a Huawei MediaPad M5 akkor is egy jó választás.Legyen szó akár zenehallgatásról, akár filmnézésről, a MediaPad M5 brutális hangélményt biztosít, természetesen jó értelemben. A Huawei ezúttal is a nagy múltú amerikai Harman Kardonnal együttműködve alkotta meg a készülék 3D-s hangzásvilágát biztosító sztereó hangszórókat, melyekből négyet helyezett el a 10.8 collos verzióban. A tablet élethű hangzást biztosít a látványos játékok, nagy felbontású videók és filmek lejátszásakor, fülhallgatón keresztül is.

Jó utat és jó szórakozást mindenkinek a nyárra!

Tudj meg többet! https://consumer.huawei.com/hu/tablets/mediapad-m5-10/

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek