Kávé és Michelin-csillagok találkozója

Harmadik alkalommal gyűlt össze a magyar gasztronómiai élet színe-java a Nespresso Atelier-n, hogy megmutassák, a minőségi kávé akár különleges fogások részeként is elvarázsolhatja az embert.

A háromnapos rendezvénysorozat a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében telt, ahol Magyarország legnagyobb konyhaművészei (Sárközi Ákos, Borkonyha*; Barna Ádám, St. Andrea Gourmet & Wine Bar; Mészáros Ádám és Mártha Róbert, ONYX*; Mizsei János, MÁK Bistro, Tiago Sabarigo, Costes Downtown*) mellett csokoládé, bor-, koktél- és kávészakértőkkel találkozhattak azok, akik részt vettek a Nespresso Atelier valamely rendezvényén. A francia atelier kifejezés műhelymunkát jelent, ami tökéletesen leírja azt az összhangot és csapatmunkát, ahogyan az esemény szakértői együtt dolgozva megalkották a menüsort.

ftg3Nes89912

„Nekem a legnagyobb élmény az volt, hogy láthattam és részesévé válhattam annak, ahogy a séfek egymást segítették étteremtől, konyhától és nemzetiségtől függetlenül. Sőt, talán hihetetlen, de szakmai titkainkat is megosztottuk egymással és a vendégekkel. Így állt össze a több különböző stílus és egyéniség egy igazán kerek egésszé.” – összegezte Atelier élményeit Barna Ádám. 

Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar): Dámvadgerinc, csicsóka, körte, Dulsao do Brasil
Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar): Dámvadgerinc, csicsóka, körte, Dulsao do Brasil

Az eseménysorozat megkoronázásaként az utolsó este a meghívottak egy nyolc Michelin-csillagos vacsorán vehettek részt, ahol két olasz mesterszakács (Nicola Portinari, La Peca**; Enrico Cerea, Da Vittorio***) fogásaival egészült ki a fenséges menüsor. A különleges vacsora a nyolcas szám jegyében telt: az összesen nyolc Michelin-csillaggal díjazott séf nyolc fogása szerepelt az ígéretes étlapon.

Nicola Portinari: „Izgalmas volt a közös munka a rendezvényen, ahogy a konyhában megtaláltuk a harmóniát a magyar és az olasz főzési stílus között és a tányéron is sikerült ezt megmutatni. Egyfajta magyar-olasz fúziót hoztunk létre, amiben olaszként számomra egy különösen fontos alapanyag, a kávé kapta a főszerepet.”

Herczeg Ágnes és Fiáth Attila Master of Wine cím várományos borszakértők minden fogás mellé borpárosításokkal készültek, Nagy Zoltán (Boutiq' Bar) nemzetközileg elismert bártender és Márkosi Balázs (Nespresso) kávénagykövet pedig kávékoktéllal és gasztronómiai tudásmorzsákkal tették teljessé az élményt.

Nicola Portinari (La Peca**): Kacsamell carpaccio, brokkoli, karórépa, Dulsao do Brasil
Nicola Portinari (La Peca**): Kacsamell carpaccio, brokkoli, karórépa, Dulsao do Brasil
Mártha Róbert (ONYX Étterem*): Túrórudi, homoktövis, sütőtök, Bukeela ka Ethiopia
Mártha Róbert (ONYX Étterem*): Túrórudi, homoktövis, sütőtök, Bukeela ka Ethiopia

További információk : www.nespresso.com/atelierbudapest


Oszd meg másokkal is!
Mustra