Penthouse Bisztró és Rendezvénytér a város felett

Októbertől a LOFFICE legújabb kezdeményezésébe kóstolhatunk szó szerint bele. A Paulay Ede utca 55. szám alatti bázison, a nagyközönség számára is megnyitja kapuit a „TASTE Loffice“ penthouse bisztró.

A négy budapesti és egy bécsi közösségi irodát működtető LOFFICE első hazai helyszínét a Zeneakadémia régi kottanyomdájában alakította ki. A 2014-ben az „Év Design Irodája“ díjat is elnyerő ipari épületre az alapítók egy teraszos panoráma szintet álmondtak, ahol 2015 októberétől coworking kávézó, rooftop bisztró és rendezvénytér is üzemel.

A hetedik éve a Klementz nővérek, Panni és Kata által üzemeltetett coworking iroda kiterjedt közösséget számlál. A lányok azt tapasztalták, hogy a kulturális, üzleti, startup és egyéb eseményeik során az étkezés fontos csapatépítő tényező. Nem érte váratlanul őket a felismerés, hiszen gyerekkoruktól a közös étkezések jelentették a családi és közösségi élet keretét. Innentől adta magát az ötlet. Megépítették a coworkerek által már régen áhított kantint, ahol munka után, vagy közben lazíthatnak, találkozhatnak, élményeket cserélhetnek, de amely bárki számára nyitott, aki érdeklődik e sajátos coworking szubkultúra iránt.

A lányok csapatát a sok éves vendéglátói tapasztalattal rendelkező Páli Orsolya erősíti.

Igazi unikumnak számít a TASTE a pesti belváros forgatagában, hiszen a buli negyed közvetlen szomszédságában rejtekhely ez a városi zaj és nyüzsgés elől. Alattunk a zsongó Nagymező utca, a horizonton a Bazilika, a Divatcsarnok és a Zeneakadémia sziluettje.

A TASTE-be az utcáról a Paulay Ede utca 55. számú bérház udvarából jutunk be. A bisztró az épület teljes felső szintjét elfoglalja, a lift – a penthouse lakásoknál megszokott módon – a loft térben áll meg. Belépve pedig hatalmas belmagasság, egész nap áradó természetes fény és elvehetetlen panoráma fogad.

A LOFFICE évek óta egyazon kreatív csapattal dolgozik együtt a belső terek és design tudatos tervezése és kialakítása során. Az enteriőr ezúttal is a Szupernova Design, a grafikai megjelenítés pedig Willem van de Ven holland grafikus kreativitását dícséri.

A Konzervatórium belső kertje fölé magasodó bisztró vendégeire spontán zenei élmény vár. Napközben John Williams Star Wars avagy Jurrasic Park remake-jei keverednek a szemközti Teréz-templom misére hívó harangszavával, este pedig felcsendülnek a TASTE tematikus programjainak aktuális dallamai.

A LOFFICE alapításától fogva kitűnt számtalan művészeti kezdeményezésével. Az új térben a látogatók három koncepció mentén, élőben láthatják, tapasztalhatják és válhatnak tevékeny részeseivé a képzőművészet születésének. Ennek terepe egyrészt a „TASTE Modern“ elnevezésű galéria-felület, amelyre havonta kerülnek ki újabb és újabb művek a szintén co-worker Artmagazin válogatásában. Másrészt a bisztró fő falán – az állandó változás és digitális művészet jegyében – fiatal alkotók videómunkáit élvezhetik. A lépcsőházba vezető folyosón pedig gyerekkorunk kifestő könyve kel életre. A színezőkönyv korhatár nélkül várja a LOFFICE jótékonysági akciójának alkotó-támogatóit a „jót enni, jót tenni“ szellemében.

Lesz itt többek között reggeli és ebédmenü, előre meghirdetett tematikus vacsora és afterwork get- together, heti pite, hétvégi bruncholás, közösségi főzés és számtalan művészeti kezdeményezés. Ami pedig dominál, azok a friss, természetes, szezonális, tápanyagokban gazdag, könnyű ételek, a helyi és nemzetközi konyha egyszerű és kreatív kombinációja, nagy hangsúlyt helyezve az alapanyagok eredetére, származási helyére és az ésszerű árazásra.

Az irodai munkakörnyezet innovatív, közösségteremtő átértelmezéséről és kreatív kezdeményezéseiről ismert LOFFICE ezúttal a pesti gasztronómia területén kíván valami újat nyújtani. Októberben nyíló új helyszínén nemcsak az ínyenc kávé- és gasztroőrültek, de a budapesti kulthelyek kedvelői is megtalálják majd a számításukat.

1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.

www.lofficecoworking.com

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek