Igazi klasszikus – A vasút

Lassan közeleg a karácsony, amely az év egyik legszebb időszaka, hiszen ilyenkor az egész család több és meghittebb időt tud együtt tölteni. A zord idő következtében sokkal kevesebb lehetőségünk adódik szabadban eltölthető programokra, ám ettől függetlenül számtalan alternatíva létezik arra, hogy a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki élvezettel vesse bele magát a közös játékokba.

Minden család saját hagyományokkal és szokásokkal rendelkezik a téli napok eltöltését illetően is. Amikor hull a hó mindenki hógolyózik, hóembert épít vagy szánkózik, ám az is előfordulhat, hogy éppen nincs hó vagy az otthon melegére vágyunk inkább. Tömérdek opció áll rendelkezésünkre, akár főzőcskézhetünk, mézeskalácsot díszíthetünk, karácsonyi dekorációt készíthetünk, vagy közösen játszhatunk is.

Igazából a legjobb, ha minél változatosabban töltjük el a közös időt, hiszen a hétköznapi rohanásban ritkán van időnk nyugodtan nekilátni közös feladatoknak, miközben ezek az élmények válnak majd a legmaradandóbb emlékekké mindannyiunk számára.

Az építőjátékok kitűnő időtöltést kínálnak a család minden apró és nagyobbacska tagjának is, hiszen kortól függetlenül csak a képzelőerőnkön múlik, mit alkotunk végül. A LEGO DUPLO készletek tökéletes megoldást nyújtanak, ha kisgyermekek is vannak a családban, mivel az elemek kétszer nagyobbak, mint a hagyományos LEGO kockák, így tökéletesen illeszkednek a kis kezekbe. A biztonságos játékok hihetetlenül fontosak, hiszen a kicsik gyakran veszik a szájukba, próbálják megrágcsálni játékaikat. A LEGO DUPLO építőkészletek rendkívül jól fejlesztik a kicsik kreativitását, logikai-, problémamegoldó- és motorikus készségeit, illetve segítenek nekik abban, hogy fantáziavilágukat valósággá varázsolhassák.

A LEGO DUPLO Első vasútkészletem szett tökéletes választás a kicsiknek és a nagyobbaknak is, ugyanis minden gyerkőc, sőt még a felnőttek is rajonganak a vasútépítésért, ami egy kifejezetten összetett feladat; sínt, vonatot és egy állomást is fel kell építeni. Amikor a vasút készen áll, a vonat elindításával igazi szerepjáték veszi kezdetét a családtagok között, hiszen ebben a játékban bárki-bármilyen szerepet magára ölthet, így az egész család együtt elevenítheti meg a különböző „vonatos” történeteket. A szerepjátékok többnyire megélt élményekből táplálkoznak, így ez a vonatozás a gyerekek számára nem csak magáról a tevékenységről szól, hanem az emlékek újraéléséről és a valóság lemodellezéséről. Az utazás egyébként önmagában is izgalmas téma, hiszen a közlekedéssel kapcsolatos fogalmak és szabályok ismerete elengedhetetlen a biztonságos felnőtté váláshoz. A LEGO DUPLO játékok segítségével a gyerekekkel játék közben olyan élethelyzetekkel is megismerkedhetnek, amelyek ismeretében később már önállóan hozhatnak önálló döntéseket a közlekedés során.

Nagyszerű kreatív játéktippeket találhatsz a www.DUPLOvilag.hu weboldalon!

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek