Szárnyasokkal a karcsúság felé

Az elmúlt évek gasztronómiai fordulatai a zsírban szegény, fehérjében gazdag, egészséges élelmiszereket részesítik előnyben. Ezek az elvek pedig fokozottan érvényesek a fogyókúrás étrend kapcsán. Sőt, egy új kutatás szerint a fogyókúrás étrend egyik titkos fegyvere nem más, mint a közönséges tyúktojás.

Mit rejt a tojás?

A Nutrition Researchcímű folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy ha tojással kezdjük a napot, jóval kevesebb kalóriát viszünk be a nap folyamán. A csökkentett kalóriatartalmú étrend részeként a reggelire megevett tojás segítségével több felesleget adhatunk le, és sokkal energikusabbnak érezzük magunkat. Mindez annak köszönhető, hogy a tojás teltségérzetet okoz, valamint a normális anyagcsere motorjaként funkcionál. A Baromfi Termék Tanács a minőségi terméket a tojás esetében védjeggyel látja el. A Koronás Tojás Védjegy garantáltan magyar, friss, kiváló minőségű és biztonságos tojást jelöli.

Hadarik Rita

Miért olyan népszerű a Magyar baromfihús?

A friss csirkehúst nem csak könnyű beszerezni, de nagyon egészséges is! A szárnyasok pontszámát tovább növeli, hogy alacsony zsírtartalmuk mellett jelentősaz A-, B3- és D-vitamin tartalmuk, így nem csoda, hogy a GfK Hungária kutatásai szerint a magyar lakosság 97 százaléka szívesen fogyaszt baromfihúst. Tökéletesen illeszkedik diétás étrendbe is, hiszen a  zsírszövet a bőr alatt helyezkedik el, nem szövi át az izomrostokat, így gyorsan és egyszerűen eltávolítható. Ha ezt megtesszük, csirkehúsunk már csak fele annyi zsírt tartalmaz, ami nagyon kedvező, hogyha az alacsony zsírbevétel mellett tettük le voksunkat. A csirke alacsony zsírtartalma mellett, értékes fehérjeforrásként is szolgál, ami hozzájárul csontjaink egészségének megőrzéséhez. 100 gramm csirkehús elfogyasztásával nagyjából 21 gramm fehérjét, 119 kalóriát és 3 gramm zsírt viszünk be szervezetünkbe, amit egy félórás munka utáni sétával könnyedén ledolgozhatunk.

Milyen csirke kerüljön az asztalra?

A termékeken keresse a Baromfi Termék Tanács Magyar Baromfi Védjegyét, amely garantálja, hogy a termékek kizárólag magyar farmokon, magyar takarmánnyal nevelt baromfiból készülnek, és nem tartalmaznak egészségünkre ártalmas anyagokat.

További információ >>

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek