Zöldségszezon – egész évben

Néhány évvel ezelőtt a zöldségek még az étkezések mellékszereplői voltak. Mostanában azonban mintha történt volna valami. Hirtelen színesek, változatosak és érdekesek lettek. A zöldségételek pedig divatosak. Egyre többször jut nekik a főszerep.

A zöldség, minden kétséget kizáróan az egyik legváltozatosabb táplálékunk. Hogy is lehetne egy babszemet, egy paprikát, meg egy cukkinit egy kalap alá venni? A változatosságuk mellett persze nem elhanyagolható, hogy a zöldségek tele vannak vitaminnal és rengeteg olyan tápanyagot tartalmaznak, amire szervezetünknek szüksége van. Ezért nem véletlen a növekvő népszerűségük. A zöldségek reneszánszát bizonyítja az a rengeteg vegetáriánus étterem és a rengeteg vegetáriánus ember, aki szereti kizárólag növényi alapon - jellemzően zöldségekből – összeállítani étrendjét.

Manapság zöldség-szakácskönyvek tucatjaiból válogathatunk, ételek százait készíthetjük el – saját és családunk ízléséhez igazítva a megfelelő alapanyagokat. Ezt nyáron igazán egyszerűen megtehetjük, hiszen a piacon könnyedén válogathatunk a friss és kedvező árú zöldségekből.Amikor azonban eljön a tél, már sokkal nehezebb a dolgunk.Mit tehetünk, ha az év hidegebbik felében is szeretnénk friss zöldség-fogásokat, köreteket tenni a családi asztalra?

Egyszerű: érdemes körülnéznünk a hűtőpultokban, a FRoSTA fagyasztott zöldség ajánlatai között. Ezek a termékek garantáltan frissek, hiszen rögtön a betakarítás után lefagyasztják, így megmarad bennük minden, amit a zöldségekben szeretünk: a tápanyagok, a vitaminok és (nem utolsósorban) a friss ízük.

Ugyanakkor a FRoSTA név garancia arra, hogy a termékek nem tartalmaznak ízfokozót, színezéket, aromát és tartósítószer mentesek. 100% természetes ízűek.

Választhatunk az egyféle zöldséget tartalmazó szortimentből, amely lehet brokkoli, karfiol vagy spenót. Ez utóbbi lehet tejszínnel egyedi szívporciókban lefagyasztva, illetve natur aprított változatban. A szósz nélküli zöldségkeverékekből, mint az Olasz, a StirFry vagy a Hawaii mix, saját ízlésünknek megfelelően fűszerezett egzotikus ételeket, köreteket készíthetünk. A legteljesebb élményt nyújtó szószos termékek mindegyike pedig szinte egy kész fogás, melyek között olyan különlegességeket találunk , mint a Toszkána, Mexikói, Thai, Karibi vagy a Provence zöldségkeverék. Ezekben a termékekben nem csak a zöldségek, de a szószok is igazi egzotikumnak számítanak, hiszen olyan válogatott alapanyagokból készülnek, mint mun gomba, a sambal olaj, a citromfű, vagy a kókusztej. Ez teszi még egyedibbé a zöldségek ízét.

Ha eme finomságokhoz a FRoSTA készételei vagy hal különlegességei közül választunk, akkor percek alatt elkészülhetnek a legízletesebb fogások is – természetesen mind adalékanyagok (ízfokozó, színezék, aroma) nélkül.

Ha tehát idén nyáron minket is magával ragadott a friss zöldségek íze, a FRoSTA-val garantálhatjuk, hogy télen se érjen véget a szezon. Legyen minden zöldség idényzöldség - egész évben!

További információk

Ezt a cikket nem a Dívány szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek