Tavaszi nagytakarítás: „Amennyi belefér!”

Közeleg a rettegett pillanat, amikor már nem halogathajuk tovább... Amikor a márciusi napsugarak kíméletlenül felfedik a port, a koszt, a maszatot körülöttünk... A tavaszi nagytakarításhoz készített, kinyomtatható ellenőrző listánkkal az alaposságra helyezheti a hangsúlyt.

Ritkán találkozunk olyanokkal, akik a takarítás őszinte rajongójának vallják magukat, a tény ettől még tény marad: legalább egyszer egy évben érdemes összeszedni magunkat, és igazán alaposan tisztára varázsolni otthonunkat. Erre pedig minden szempontból a legalkalmasabb pillanat a tavasz kezdete. Kevésbé szerencsés egybeesés, hogy ilyenkor a legtöbben még energiahiányban szenvedünk, de ha ezt leküzdjük, nagy lépést tehetünk előre: jelképesen és tényszerűen is elindítjuk a tavaszi megtisztulás és újjászületés folyamatát.

Tisztogatni egy kicsit, vagy TÉNYLEG kitakarítani?

A higiéniai és közegészségügyi szakemberek sem javasolják, hogy tökéletesen steril lakásban éljünk, de a felmérések tanúsága szerint a háztartások jelentős részének bőven van hová felzárkóznia a tisztaság terén. Tegyünk csak fel magunknak néhány kényes kérdést: Mikor fertőtlenítettük utoljára a hűtőszekrény belsejét? És a konyhai munkapultot? Kijelenthetjük, hogy otthonunk teljesen penész- és gombamentes? Hogy állunk a porral a szekrények mögött?

Nincs illúziónk: a takarítást a végtelenségig lehet folytatni, hiszen mire befejezzük, valahol általában már kezdhetnénk is újra. Ráadásul azt is sokan tudják, hogy egy alapos rendrakással „trükkösen” feldobhatjuk otthonunkat, és így a takarítás félig-meddig el is bliccelhető... Ezzel együtt kijelenthetjük, az alábbiakban összeállított, kinyomtatható takarítási lista nagyon hasznos segítőtárs. Tekintsük ajánlásnak, amiből minél többet megvalósítunk, annál jobb! Ha már nem jut erőnk például az ágyneműbelsők mosására, vagy a spájz kipakolására, ellenben sikerült alaposan fertőtlenítenünk a konyhát és a mellékhelyiségeket, veregessük meg a vállunkat, és bízzunk benne, hogy legközelebb az is sikerülni fog!

Vagy jöhet egy másik családtag, aki átveszi tőlünk a stafétabotot...

Nyomtatható verzió

Tisztaság kipipálva?

Nyomtassa ki ezt az ellenőrző listát, erősítse például a hűtőszekrény ajtajára, és segítségével nyomon követheti, hogyan is halad a tavaszi nagytakarítással.

Sok kitartást és tisztaságot!

Mit szólna, ha a nagy munkában egy multifunkcionális gőztisztító is a segítségére sietne? Látogasson el a Zewa weboldalára, és játsszon a Tavaszi Maszatkereső játékkal, ahol a háztartási papírtörlőket alaposabban megismerve nyeremények is várják!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek