Lájkolni könnyű, alkotni nehéz

Puskás Peti lenyűgöző pörgéssel és a barátai segítségével ír új dalokat

Puskás Peti a barátai segítségével álmodja és valósítja meg új számait, ráadásul néha még a rajongóit is bevonja az alkotásba! A mindig pörgő énekes legújabb, Csillagok című számát is társai segítségével tervezi leforgatni, sőt, a forgatókönyvet is együtt írják.

Puskás Peti hihetetlen lelkesedéssel képes a számára új dolgokba fejest ugrani. Még 2005-ben - az itthoni énekesek közül először - kezdett el blogolni, illetve ezen a felületen keresztül tartotta a rajongóival a kapcsolatot. „Lenyűgöző volt, hogy naponta öt-hatezer ember olvasta a bejegyzéseimet, több százan véleményt is alkottak, amikből viták és beszélgetések alakultak ki. Így első kézből hallottam a közösséggé vált közönségem visszajelzéseit. Úgy érzem, hogy ez jó irányt adott nekem. Hála a mai online platformmal kiegészült világnak, természetes közelségbe kerülhetnek az előadók a rajongóikkal. Ez szerintem nagy előny, kár lenne kihagyni ezt a fajta interaktivitást! Persze, nem tagadom: lájkolni könnyű, alkotni nehéz...” – mondta el Peti.

A fiatal énekes most teljes erőbedobással készül a saját rendezésű videoklipjének forgatására. A Csillagok című szám klipjéhez - ami az Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjében debütált – Peti a kommunikációs csatornák széles spektrumát kihasználva gyűjti az információkat és szervezi az előkészületeket. Az énekes azt tervezi, hogy a közel tizenötezer Twitter és Facebook rajongói tábora rendszeres, online videós bejelentkezésekben követheti majd végig a forgatás legfontosabb pillanatait.

„A számokat gyakran egy szegedi barátom, Molnár Gábor segítségével írom és alakítom. Vicces, mert általában csak bekapcsoljuk a webkamerákat és máris szemtől szemben tudunk zenélni, új dalokat írni. Évente csak párszor találkozunk személyesen, mégis a folyamat bármely pillanatában kapcsolatban lehetünk. Két éve használok okostelefont, amelynek segítségével ráadásul mindezt már bárhonnan megtehetem. Felénekelek és megszerkesztem a zenei alapokat a mobilomon, amiket akár azonnal továbbíthatok is a zenésztársaimnak. A legújabb kütyüm egy Nokia Lumia 800-as, amelynek people hub szolgáltatását élvezem a legjobban. A program segítségével egy gombnyomással értesíthetem, illetve követhetem egy adott barátom összes online tevékenységét is” – tette hozzá az énekes.

„A közösségi csatornák applikációin kívül gyakran fényképezésre is használom a készülékeimet. Az egyik koncertemen például a színpadról fotóztam a közönséget, feltöltöttem a rajongói oldalamra és mindenki bejelölhette magát a képen. Ez is mutatja, hogy számtalan egyszerű és frappáns lehetőség és megoldás rejlik az okostelefonokban.”

További információk

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek