Mobilos tippek európai vakációhoz

Az okostelefonok és az azokra letölthető alkalmazások megjelenésével a belföldi és külföldi utak megszervezése összehasonlíthatatlanul könnyebbé vált, mint néhány éve. Okostelefonnal a zsebben mindent magunkkal vihetünk, bárhová is tartunk, rádaásul az adatroaming díjak csökkenésével sokkal lazábban szörfölhetünk a neten.

Aki szereti a spontaneitást, okostelefonján böngészve akár a fapados repülőjegyek kedvező árai alapján is kiválaszthatja az idei célállomást. Az e-ticketeknek korában nem kell papír alapú repülőjeggyel bajlódnunk, e-mailjeinkből könnyen visszakereshetjük a foglalási- és a járatszámot. Szálláskereséskor gondoljunk az Airbnb applikációra, amelynek ajánlatai költséghatékony megoldást jelentenek a belvárosi pezsgést előnyben részesítő utazóknak. A hagyományos utazást kedvelők a Booking.com internetes oldal okostelefonra optimalizált app-jét töltsék le, amely lokációhoz mérten, vagy egyedileg megadott szempontok alapján ajánl szállást minden kategóriában.

Utasbiztosítás, valutaváltási információk és térkép nélkül senkinek sem érdemes külföldi kiruccanásra indulnia. A T-Mobile hálózatából az utasbiztosítás egy SMS-el igényelhető; a reptéren várakozva vagy az autóban, a határátlépéskor vagy akár azután (a határátlépést követő két órán belül) is igényelhetjük a biztosítást.

Nyaralás alatt is hasznos alkalmazások sora vár minket az Android Marketen vagy az iStore-ban. Kövessük nyomon pénzügyeinket - ehhez könnyen ellenőrizhetjük az aktuális árfolyamokat például egy árfolyam alkalmazással. Tájékozódjunk a helyi időjárásról, hogy megfelelő öltözékkel készülhessünk az aktuális túrára, a nyelvi nehézségeken pedig átsegít a Google fordító vagy bármelyik szótár alkalmazás.

Ha mindez készen áll, nincs más hátra: indulhat a város felfedezése. A legjobb, ha elővesszük személyes idegenvezetőnket, a magyar fejlesztésű, népszerű PocketGuide alkalmazást (T-Mobile-osoknak annak T-Mobile Edition változata ajánlott). Az alkalmazás a GPS pozíciónk alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és hangnavigációval vezet végig a városon. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás egyetlen kattintással videót készít, amit megoszthatunk barátainkkal.

Július elejétől emailjeink böngészése, az applikációk használata és a netes szörfölés is elérhetőbbé vált. Az EU 26 tagállamában valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon is élhetünk a T-Mobile átalánydíjas adat-roaming csomagjainak előnyeivel. A T-Mobile honlapján böngészve különböző méretű roaming adatdíjcsomagok közül kikereshetjük az igényeinknek megfelelőt, melyet utazáskor egyszerűen aktiválhatunk, és még túlforgalmazási díjtól sem kell tartanunk.

Az alkalmazások letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. Használatuk adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint számlázódik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek