Az érzéki romantika nagymesterei: a Bika férfiak semmit nem sietnek el

A jegy szülöttei szeretnek mindent kiélvezni, amivel az élet megkínálja őket. Ha valamit egyszer megszereznek, ahhoz a végletekig ragaszkodnak, és ez a birtoklási vágy megjelenik kapcsolataikban is. De legalább hűségesek.

Idegesítő lassúság

A Kos jegyét elhagyva a Nap április 20-án belépett a Bika jegyébe, és május 21-ig itt tartózkodik. Ezt a jegyet a Vénusz uralja, ezért a Bika szülöttekre sok Vénusz tulajdonság jellemző. Ahol ez a bolygó megjelenik, ott kihangsúlyozódnak az érzéki örömök, a harmónia, a szépség, és a művészet. A Bikák a Lassan járj, tovább érsz filozófiájuknak köszönhetően nem kapkodják el a dolgokat, és mások szemében ez a halogató tempó sokszor idegesítő. Tény, hogy a Bika jegyűek türelme messze híres, de bizonyos esetekben a megfontoltság már a lustaság fogalmát is súrolhatja. Igazság szerint a másik Vénusz által uralt jegy, a Mérleg is tud igen lusta és kényelmes lenni.

Imád minden megfogható dolgot

Egy Bika alapvetően élvezni akarja az életet: szeret jókat enni, jókat inni, jó társaságban lenni, és kiélvezni az élet hétköznapi örömeit, de a legjobban azért a bankszámláját szereti. Meghatározó számára a pénz, ami erősíti a biztonságérzetét, kifejezetten anyagias. Természetesen Föld jegy révén minden anyagi, megfogható dolgot szeret, a materiális dolgok jelentik számára a valóságot. A Vénusz-hatásnak köszönhetően a Bikák általában jó művészi képességgel rendelkeznek, ez leggyakrabban a zenében, éneklésben nyilvánul meg, de a kézügyességük is átlag feletti, remek festők és szobrászok lehetnek. Kertes házban érzik magukat a legjobban, szeretik a növényeket, és szívesen kertészkednek.

Igazi nyakas jellem

Minden jegyhez tartoznak bizonyos testrészek, a Bikának a nyak és a torok az érzékeny pontja. A gyakori totokfájás egyébként jegytől függetlenül arra utal, hogy valamilyen érzelmi probléma (Vénusz) az illető torkán akadt, vagyis valamit nagyon nem tud elengedni, nem tudja rajta túltenni magát, nem tud róla beszélni. A Bika jegy egyébként sem az elengedéséről híres. Birtoklási vágya nagyon erős, ha valamit birtokba vett, az már a saját tulajdonát képezi, és aki ezt nem tartja tiszteletben, arra nagyon meg tud haragudni. Féltékeny mindarra, amit megszerzett, de csak abban a pillanatban, amint megérzi, hogy elveszítheti. A párját is a tulajdonának tekinti. Ódzkodik minden olyan tárgy használatától, ami nem a sajátja, ezért szívesebben gondolkodik saját lakásban, saját autóban, minthogy bérelne vagy kölcsönkérne.

A Bika makacs jegy, szeret a saját feje után menni. Nem olyan harcias és érdekérvényesítő, mint a Kos, hanem inkább ellenálló, védekező beállítottságú. Ha túl sokáig gyűjti magában a haragját, ijesztő módon ki tud belőle törni. Egyetlen okos dolog, amit ilyenkor tehetünk: engedni neki. Nehéz felbőszíteni, de ha kihasználják, jóindulatát vagy alattomosan el akarják venni tulajdonát, nála is elszakad a cérna. A vele szemben álló jegy, a Skorpió hasonlóan féltékeny és szélsőséges,és igen erős szexuális vonzalom alakulhat ki közöttük. Ám ezt a kapcsolatot az állandó féltékenykedés hamar romba döntheti.

A leghűségesebb szerető

Egy Bika érzéki és romantikus, aki szereti az állandóságot, szereti a megszokott, jól bevált dolgokat. Nem vágyik újdonságokra és meglepetésekre, az egyszerűségben rejlik a boldogsága. A békés otthont, a harmonikus családi légkört nagyra értékeli, irtózik a környezetváltástól, ezért alaposan megfontolja az ezzel kapcsolatos döntéseket. Néha évtizedek telnek el, mire rászánja magát a változtatásra, de ha igent mond, onnantól semmi nem állíthatja meg. Az összes Föld jegy közül a Bika a leghűségesebb, és a legállhatatosabb jegy. Ha szerelmes, akkor nyomulós, kitartó és nem könnyű lerázni. Az a típus, aki mindenáron egyben akarja tartani a családot, ezért nem engedi, hogy mindenki menjen csak úgy a saját feje után, mert az veszélyeztetné a megszokott nyugalmát.

Híres Bikák

Az érzéki külső mellett van valami varázslatosan különleges és művészi a Bikákban, így nem csoda hogy ennyi híres ember kerül ki közülük:

George Clooney, Al Pacino, Dave Gahan, Michelle Pfeiffer, Jessica Alba, Penélope Cruz, Jack Nicholson, Robert Pattinson, Bono, Salvador Dalí, Audrey Hepburn, Megan Fox, Pierce Brosnan, Carmen Electra, Renée Zellweger, David Beckham, Uma Thurman

Egy kis előrejelzés

A Bika havában nemcsak a kertészkedéshez jöhet meg a kedvünk, de átvitt értelemben fontos időszak ez mindenkinek, a Ki mint vet, úgy arat elve alapján. Most még kigyomlálhatjuk mindazt, ami nem vezet előre, csak mérgezi a lelki békénket. Ha nem tesszük meg, féltékenység és irigység keríthet hatalmába. Titkos találkák, titkos vágyak, erotika és érzékiség jellemzi a Bika havát, ami felkorbácsolja az érzelmeket és komoly motivációként hat a legtöbb jegyre. Az anyagi frusztráltságot leginkább a Kos és Halak jegyűek érezhetik.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.