Érzéki élmény és újrakezdés: szeptemberi előrejelzés

Felszínre törő problémák, érzéki gyönyörök és hirtelen jött briliáns ötletek: a szeptemberi bolygóállások szinte mindenkinek tartogatnak valami meglepetést, és ha végre a Merkúr is visszafordul, beindulhatnak a dolgaink.

Az újhold mindig valami újat hoz

A szeptember 8-i újhold a Szűz jegyében - ahol most a Nap is jár - új dolgok elindítására serkenthet. A jegyre jellemző tulajdonságok (pl. precizitás, szorgalom, tervezés, szervezés, kemény munka) most felerősítve éreztetik szükségességüket a hétköznapjainkban, és ezek az energiák segíthetnek bizonyos újrakezdésekben és elhatározásaink megvalósításában. Ha eddig csak tervezgettük, hogy egészségesebb életmódra váltunk, jobban odafigyelünk magunkra, kezdjük el, hiszen az egészség, a vitalitás mind a Szűz jegyhez tartozó fogalmak.  Könnyebb most az elhatározást valódi cselekedetté váltani.

Szeptember közepén két bolygó is irányt vált, az eddig hátrafelé haladó Merkúr és a Plútó ismét egyenes irányban folytatják útjukat, és bizonyos életterületeinkben most felkavarhatják az eddigi állóvizet .

Amikor a Merkúr fordul

A Merkúr, a kommunikáció bolygója augusztus 19-én fordult meg, és kezdett hátráló mozgásba. Ennek nem túl szerencsés hatásait sokan tapasztalhattuk az elmúlt hetekben. Amikor egy bolygó előrefele halad, kivált egy eseményt, amikor visszafelé halad, ugyanezzel az eseménnyel (problémával) kapcsolatosan tudatosít valamit bennünk, megértésre és a megoldás keresésére ösztönöz, majd végül mikor újra előrefele halad, akkor kerülhetnek egyenesbe a dolgok, mert ez már a cselekvések, döntések fázisa. A Merkúr szeptember 13-tól újra előre halad, így ha sikerült átgondolni dolgainkat, és levonni a megfelelő következtetéseket, újra helyre állhat a rend az eddig kissé kaotikusnak tűnő életterületeinken.

Néhány jó tanács szeptemberre:

KOS A tüzes Kosok lelki szemei előtt az lebeg, hogyan stabilizálhatnák jelenlegi helyzetüket, de nem kell kapkodniuk, a célhoz vezető út még nem körvonalazódott ki teljes egészében.

BIKA A jegy szülöttei szeptemberben legyenek állhatatosabbak. Ha a szerelemben kevesebbel is beérik, mint amire vágynának, megbántottság lesz a vége. Inkább vállalják a visszautasítás veszélyét.

IKREK A játékos Ikreknek mindig pörög az agya. Most egy hirtelen jött, ragyogó ötlet kitörölheti negatív gondolataikat a fejükből, és képesek lesznek tisztán és optimistán a jövőbe nézni.

RÁK Az érzékeny Rákokra érzéki gyönyörök várhatnak, legmélyebb vágyaik erejének elfogadása hozzásegíti őket ahhoz, hogy diszkréten kihasználják ezt. Ily módon sebezhető pontjaik felfedése nélkül is elérik a kívánt hatást.

OROSZLÁN Ők szeptemberben újraírhatják a történelmet. Ha felidézik az elmúlt idők legnehezebb pillanatait, segíthet feldolgozni személyes történelmüket, majd bölcsességgel és friss szemlélettel tudnak tovább lépni a jövőbe.

SZŰZ A Szűz jegyűeknek bele kell törődniük, hogy mások - talán irracionális - viselkedését nem tudják befolyásolni. Koncentráljanak inkább arra, hogy a saját életüket a lehető legjobban irányítsák.

MÉRLEG A jegy szülötteinél jótékony változás indul el, épp itt az ideje, hogy kevesebb logika helyett megtanuljanak bízni érzéseikben.

SKORPIÓ Szeptember 8-án a Vénusz, 14-én a Mars belép a Skorpió jegyébe, így e jegy szülötteinél megnő az esélye, hogy átéljék a szerelem varázsát, és teljesen természetes érzés lesz számukra, hogy kezdeményező szerepet vállalnak a kapcsolataikban.

NYILAS Ők ismeretlen, csendesebb vizekre eveznek, és összetett érzelmeik elvonhatják figyelmüket a karrierrel kapcsolatos ambícióikról.

BAK Azok a Bakok, akik eddig elfojtották hivatásukkal és az élet értelmével kapcsolatos problémáikat, számítsanak rá, hogy a gondjaik ebben a hónapban felszínre törhetnek.

VÍZÖNTŐ A Vízöntők nagy változások előtt állnak. Újhold idején alkalmas lenne leülniük partnerükkel, és kibogozni az érzelmek bonyolult szövevényét, amit saját maguk szőttek.

HALAK Szembesülhetnek azzal, hogy mi mindent képesek megtenni a szerelemért, és hogy látni és hinni nem ugyanaz. Közös akarattal elültethetik a remény magjait, a kapcsolat sebeinek begyógyítására. A mellébeszélés most többet árthat, mint használ.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek