Néhány hét zűrzavar: gondold át a problémáid!

Kommunikációs nehézségek, késések, félreértések, jogi gubancok nehezíthetik életünket a következő napokban. A Merkúr hátráló (retrográd) mozgása megakadást és feszültségeket hozhat, ugyanakkor tökéletes alkalmat nyújt arra, hogy végig gondoljuk felbukkanó problémáink okait, és akár megoldást is találjunk.

Megakadás, feszültség, frusztráció

A Merkúr a kommunikáció bolygója, ezért amikor irányt vált, megáll, és hátráló mozgásba kezd (kb.23-25 napig) az általa szimbolizált területek is látszólag megakadnak. Ennek hatását most augusztus 19-től szeptember 13-ig tapasztalhatjuk. Ha eddig úgy éreztük, jól mentek bizonyos dolgaink, ezekben a napokban értetlenül állhatunk a történtek előtt. Az emiatt kialakult feszültséget most a Szűz, Halak, Nyilas, Ikrek jegyűek érezhetik erősebben, illetve azok, akiknek személyes horoszkópjában ezek a jegyek hangsúlyosabbak.

A Merkúr bolygó egy évben körülbelül négyszer kezd visszafelé haladó mozgásba, legalábbis látszólag. Természetesen a bolygó valójában nem vált irányt, csak a Földről nézve tűnik úgy, hogy hátrálni kezd. Ám a látszólagosság ellenére a retrográd mozgás hatásai megfigyelhetők és érezhetők.

Újra kell gondolni a dolgokat

Amikor egy bolygó előrefele halad, kivált egy eseményt, amikor visszafelé halad, ugyanezzel az eseménnyel (problémával) kapcsolatosan tudatosít valamit bennünk, megértésre és a megoldás keresésére ösztönöz, majd végül mikor újra előrefele halad, akkor kerülhetnek egyenesbe a dolgok, mert ez már a cselekvések, döntések fázisa. Az elmúlt három hét eseményei (július 31-től), lehetnek akár jelentéktelennek tűnők is, most mégis újra értelmet nyernek, és foglalkoznunk kell velük. Ha „jól dolgozunk” ez alatt a 3 hét alatt, amíg a Merkúr retrográd, sokkal nagyobb önismeretre és megértésre tehetünk szert. Persze nem kizárt, hogy a saját bőrünkön kellett megtapasztalnunk ezt a változást, de mindenképpen tettünk egy nagy lépést a céljaink beteljesítése felé.

Figyeljünk az egészségünkre is

Ebben az évben - januárban illetve április-május közepe tájt - már megtapasztalhattuk a Merkúr retrográd hatását. Most saját jegyében, a Szűzben halad visszafelé. A kommunikáció mellett nehézségekkel szembesülhetünk a közlekedésben, az egészségünkben, a munkánkban is, illetve azokon az életterületeken, amelyeket a személyes horoszkópunkban érint a bolygó. Ám remek lehetőségünk nyílik az elemezgetésre, a rendrakásra (kívül-belül), rálátni a dolgok nagyobb összefüggéseire, ok-okozati rejtélyeket feltárni, megérteni betegségeink lelki okait és akár változtatni életmódunkon is, emellett átgondolni munkához fűződő terveinket, gondolatainkat.

Milyen negatív hatásokra készülhetünk:

♣ Ha retrográd Merkúrnál kezdjük el hirdetni a lakásunkat, alig vagy egyáltalán nem jön megfelelő érdeklődő.
  • ♣ Hivatali ügyintézésben, vagy jogi ügyekben több akadályra kell számítanunk.
  • ♣ Elkeveredhetnek papírok, otthon felejthetjük iratainkat.
  • ♣ A közlekedésben is nehezebben boldogulunk a megszokottnál: több lezárt útra tévedhetünk, terelésekbe botlunk, éppen ezért számítsunk késésekre.
  • ♣ Lemondhatják megbeszéléseinket, találkozóinkat.
  • ♣ Kommunikációban több feszültség, meg nem értettség érzése tapasztalható.

Még visszafordíthatjuk a dolgokat

A Szűz aggodalmaskodásával nem sok jegy veheti fel a versenyt (a Rák és a Bak még igen), éppen ezért a kudarctól való félelmünk, belső aggodalmaskodásaink most gátjai lehetnek problémáink megoldásának. A Merkúr Szűz jegybeli helyzete most kidomborítja bennünk lévő szorongásainkat. Negatívan akkor éljük meg ezt a helyzetet, ha nem vesszük észre a felszínre tört dolgok mögött a megoldandó feladatot, és nem akarjuk meglátni, hogy itt még kapunk esélyt arra, hogy a dolgokat a nekünk tetsző irányba visszafordíthassuk.

A Szűz jegye polaritását tekintve passzív, befelé forduló, visszahúzódó, nőies, befogadó jegy, ezért a Merkúr retrográd hatása itt visszafogottabban érvényesül. Kritikai érzékünket is felerősíti, ám nagyon fontos, hogy amilyen kritikával illetünk most másokat, azokkal önmagunk felé fogalmazunk meg kemény kritikákat – még ha ezt nehéz is elfogadni, de van rá 3 hetünk feldolgozni. Akiknek születésük pillanatában a Merkúr éppen visszafelé haladt, azoknak karmikus feladataik szempontjából különösen jelentősek a retrográd időszakok...

Használjuk ki az időszak pozitív hatásait:

♥ Olvassunk el egy könyvet, vagy fejezzük be, amelyiket félbehagytuk.

♥ Keressük fel rég nem látott ismerősünket, barátunkat, rokonunkat.

♥ Tervezgessük a jövőnket, kezdjünk új projektekbe.

♥ Tervezzük meg kiadásainkat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek