Minél többféle zöldséget használsz hozzá, annál finomabb lesz a végeredmény. Érdemes egyszerre több serpenyőben dolgozni, így időt takaríthatsz meg. A lényeg, hogy minden zöldséget egyformán apróra, kb. háromszor három milliméteres kockára aprítsd fel.
Hozzávalók 10 főre:
1 zsenge karalábé
2 ek nádcukor
olívaolaj
2 közepes cukkíni
1 kisebb padlizsán
3 szál sárgarépa
5 ek lilahagyma lekvár
2 fej salotta hagyma
30 dkg eper
1 pici chili
2 lime leve
2 csokor petrezselyem
4 ek worcestershire szósz
só
bors
A hagyma, eper és a petrezselyem kivételével minden zöldséget külön serpenyőben, nagyon kevés olívaolajaon, nagy hőfokon, só nélkül piríts meg. A karalábét a cukorral karamellizáld meg.
Keverd össze a zöldségeket, a hagymalekvárt, a worcestershire szószt az apróra vágott petrezselyemmel, majd sózd, borsozd. Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Az epret és a és a salotta hagymát csak közvetlenül tálalás előtt keverd bele, hogy ne törjön, és ne vegye át a zöldségek ízét.
Epres franciapirítós borús napra