Készíthetünk belőle sült paprika salátát - ehhez egy nagyobb mennyiségre lesz szükség - de nagyon jó ízt ad az ételnek, ha spagettiszószba keverjük vagy pizzára, lepényre tesszük. Feta sajttal, más zöldségekkel keverve akár rétestésztába is tekerhetjük.
Sült paprika (kb. 3 dl üveghez)
6 db kápia paprika1 dl semleges ízű olaj
1/2 dl almaecet
1 db csilipaprika
A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük. Grillen vagy sütőben addig sütjük, amíg a héja felpúposodik és kissé fekete lesz. Azonnal zacskóba vagy szorosan záródó műanyag edénybe tesszük, amit lezárunk. 10 percig hagyjuk pihenni a paprikákat a saját gőzükben, majd könnyedén lehúzzuk a héját. Kiszedjük a paprikák csumáját és a zöldség húsát sterilizált üvegbe tesszük.
Az olajat és az ecetet összekeverjük. A csilit kimagozzuk, erét kivágjuk és a sült paprika mellé tesszük az üvegbe. Ráöntjük az ecetes olajat és lezárjuk az üveget.