Igazi francia pékség nyílt Budapesten

A zene néha tombol, néha épphogy csak hallatszik, de a francia hangulat és ízvilág eredeti.

Kötelező program ellátogatni a Retek utcába mindenkinek, aki izgalomba jön a fougasse, éclair, quiche, baguette, croissant, petit pain au chocolat és hasonló szavak hallatán. A két hete nyílt, Á table! névre keresztelt üzletben hamisítatlan francia hangulat, csodálatos kenyérillat és zabolázatlanul mosolygó, piros kockás inges eladólányok fogadják a vendégeket. A francia zene néha bömböl, néha kellemesen aláfesti az amúgy is nyugodt hangulatot.

A látványpékségben tevékenykedő, összehúzott szemöldökkel, koncentrálva munkálkodó pékek időnként felnéznek, és egy mosolyfélét is eleresztenek a kis reggeliző-ebédlőhelység felé, ahol néhány szerencsés vendég helyet foglalhat. Kihagyhatatlan a málnás mille-feuille (francia krémes) és a citromos tortácska, de a pisztáciás vagy a mandulás croissant kedvelői is mosollyal az arcukon távoznak majd. Ebédre kapunk mindenféle friss kenyérből készített szendvicset és Barbapapás limonádét.

Árak:

Baguette: 450 Ft
Ficelle (kis baguette): 290 Ft
Kenyerek: 790-990 Ft
Croissant: 350 Ft

Á table! boulangerie - patisserie: 1024, Budapest, Retek u. 6.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.