Így készülj fel a randizás kegyetlen világára: kérdések, amikkel segíthetsz magadon

GettyImages-1345563882
Berényi Bianka

Az ismerkedés semelyik életkorban nem könnyű. Ha pedig eljuttok az első randiig valakivel, azt már örömünnepnek éled meg. A randi előtt ideges vagy, és előre bebeszéled magadnak, hogy úgysem lesz jó, és csak időpocsékolás az egész? Ne tedd. Olvasd végig randi-előkészítő útmutatónkat.

Senkinek nem kell bemutatni a randevúzás vad dzsungelét. Vagy jártál már ebben a cipőben, vagy járni fogsz, de jól tudod, hogy randevúzni nem könnyű. Sokszor vicces pillanatok is fakadhatnak egy-egy rosszul sikerült randiból, de kínosabbnál kínosabb jelenetek is jellemezhetik azt. Segítünk, hogy hogyan vértezd fel magad a randizás csatamezején. 

Hisz elég sok békát kell megcsókolnod, míg megtalálod a herceged, de azért a randevúzást nem igazán spórolhatod meg. A felesleges köröket azonban sokszor igen. Nézzük mit érdemes tudni, ha nem akarsz ismét rossz lóra tenni az ismerkedésnél. Vizuális tréning következik:

1. szabály: Egy jó randit nem árt felépíteni. A vizualizációs trükk az élet sok területén alkalmazható, ahhoz, hogy sikert érj el, miért ne alkalmaznád ezt a randik kapcsán is? 

Ahhoz, hogy ne horror legyen az első randiból, te is fel tudsz készülni pár dologgal
Ahhoz, hogy ne horror legyen az első randiból, te is fel tudsz készülni pár dologgalFlashpop / Getty Images Hungary

Képzeld el

Az idegesség természetes. Az egész randizás dolog egy szürreális élmény. Mert gyakorlatilag mi történik? Találkozol egy idegennel, akit addig maximum csak képről láttál, mely alapján, ha a jobbik eset áll fenn, akkor felismerhető az illető, ha a rosszabb eset, akkor nem ismersz rá, és már ekkor úgy érzed, hogy becsapott. A randizás is rutint igényel, és akkor majd jön hozadékként a magabiztosság is. 

De hogyan építsd fel a magabiztosságod? Hisz a másik félnek is kell hinnie, hogy egy magabiztos (de nem nagyképű!), öntudatos királynő vagy, akivel főnyeremény randevúzni.

Találj ki egy első randi előtti rutint

Egy randi előtti rutin segíthet abban, hogy nyugodtnak és magabiztosnak érezd magad. Gondold át, hogy milyen tevékenységek vagy gyakorlatok segíthetnek oldani a benned lévő feszültséget, és a randi napján csak olyan dolgokat csinálj, amik feltöltenek. Ha magabiztosan és két lábbal állsz a talajon, az segíthet kezelni a randi miatti idegességedet és teljes mértékben jelen lenni a randin, így jobban be tudod fogadni a pozitív ingereket is.

Ha nem tudod, milyen tevékenységek segíthetnek a lelki töltődésedben, akkor íme pár tipp: randi előtti zenelejátszási lista összeállítása számodra kedves dalokból, meditálás, táncolás, sport (de randi előtt mindenképp tusolj le).

A legjobb, ha először akkor csinálod ezeket a gyakorlatokat, amikor nyugodtnak érzed magad, így a tested elkezdi társítani a gyakorlatokat a nyugalom érzéséhez, és nem érzel nyomást, hogy valami teljesen újat próbálj ki, amikor már amúgy is ideges vagy a közelgő randi miatt.

Érezd át

Ismét a vizualizáció. Képzeld bele magad annak a nőnek a helyzetébe, aki túl van egy szuper randin, ahol ő és a partner is nagyon jól érezte magát. Nem történt semmi túl intim, mindketten kíváncsiak voltatok egymásra, és végig volt a levegőben valami vibrálás kettőtök közt. Pattogtak azok a bizonyos szikrák, amitől csak még izgalmasabb lett a kettőtök közti dolog, és már meg is beszéltétek a következő találkátok időpontját is.

Képzeld el, hogy érezted magad ezen a randin, mik hangoztak el, hogy néztetek ki.

Szánj 5-10 percet arra, hogy becsukva a szemed elképzeled, milyen érzés lenne magabiztosnak lenni a randevún. Mit mondanál? Milyen lenne a testtartásod? Mire gondolnál? Hogyan érezné magát a tested? Próbálj meg arra összpontosítani, hogy a randi jelenetének vizualizálásakor az érzékeid is bevond, hogy a lehető legélénkebbnek érezz mindent. Ha nehezen tudod elképzelni, hogyan szeretnéd érezni magad, akkor egy másik módszer, hogy jelen időben leírod, hogyan szeretnéd érezni magad a randin.

Listázd magad

Állíts össze egy listát az erősségeidről, és írd le, hogy miért örülhetne valaki, ha megismerhetne téged. Gondolkodj el az erősségeiden, és ha úgy érzed, hogy nehezen megy, akkor gondolj a múltban kapott pozitív visszajelzésekre, vagy kérdezd meg családtagjaidat, barátaidat, hogy szerintük mik az erősségeid. Furcsán hangozhat, de működhet. Tartsd kéznél ezt a listát, és minden első randi előtt nézd át. Ez nemcsak az önbizalmadat erősítheti, de hasznos emlékeztető lehet arra is, hogy milyen erős támogatás áll mögötted, attól függetlenül, hogy a randid végül hogy alakul.

Állítsd össze

Határozd meg a kérdéseket, amelyeket fel akarsz majd tenni a randipartnerednek. Az első randik gyakran tele vannak idegességgel. Bár ezek a rettegett kínos csendek nem ritkák, a kelleténél kínosabbá tehetik a randis élményt.

Határozz meg előre néhány kérdést, amit feltehetsz, hogy jobban megismerd a veled szemben ülőt. Gondolj olyan kérdésekre, amelyekre nem lehet igennel vagy nemmel válaszolni, és amelyekre te is tudsz válaszolni, például: „Mi volt az utolsó dolog, ami miatt izgatott voltál, és miért?”. „Mi az, ami mostanában megnevettetett?” vagy „Mi volt az utolsó sorozat/film, amit megnéztél, vagy könyv, amit olvastál, és imádtál?”. 

A kérdések segítenek megnyílni. Arra persze azért figyelj, hogy ne egy rendőrségi kihallgatás feelingje legyen a dolognak.

Ismerd meg önmagad

Ismerd meg a kapcsolati igényeidet és kommunikációs preferenciáid. Ha ezekkel tisztában vagy, általában már korán észreveszed, ha valaki nem kompatibilis veled.

Ezen információk ismerete létfontosságú ahhoz, hogy a megfelelő személyhez kapcsolódj, de ahhoz is, hogy ki tudd szűrni azokat az embereket, akik nem képesek megfelelni az igényeidnek. Ha tudod, hogy mit akarsz, kevesebb időt töltesz olyan emberekkel, akik nem kompatibilisek veled, ami erőt ad, és végső soron növelheti az önbizalmadat.

A randik során azt is mérlegeld, hogy te mennyire kedveled a radipartnered
A randik során azt is mérlegeld, hogy te mennyire kedveled a radipartneredPlume Creative / Getty Images Hungary

Mennyire kedveled?

Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, hogy a másik személy kedvel-e téged, inkább arra koncentrálj, hogy te kedveled-e azt a személyt. Ha azzal a szándékkal közelítesz egy randevúhoz, hogy a másik személy kedveljen téged, ez görcsössé fog tenni, és növeli annak valószínűségét, hogy nem fogod magad magabiztosnak érezni. Még ha ez a megközelítés rövid távon működik is, végül csalódni fogsz, ha nem vagy hiteles, és csak elnyújtod az elkerülhetetlent. Ha a hangsúlyt arra helyezed át, hogy tetszik-e neked valaki, az erőt ad, mert már nem kizárólag a másik személyen múlik, hogy a kapcsolat előrehalad-e, és ennek eredményeképpen ez a perspektívaváltás segíthet a randizási önbizalmad építésében is. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra