5 dolog, amivel jobbá teheted a párkapcsolatodat

GettyImages-974230862

Kezded úgy érezni, hogy rég elmúlt a kezdeti lángolás, és a pároddal immár készpénznek veszitek egymást? Több szenvedélyre és izgalomra vágysz a kapcsolatotokban?

Fogadd meg ezt az öt tanácsot, hogy feldobd és elmélyítsd a viszonyotokat.

#1 Mutasd ki a hálád

Talán időről időre mondjátok még egymásnak, hogy szeretlek. Ám még nagyobb hatással lehet, ha megmondod a párodnak, konkrétan mit szeretsz benne. Ha például váratlanul rendet rak maga körül, közöld vele, hogy észrevetted és nagyon örülsz neki. Nem kell mindig dicshimnuszt zengeni, csak jelezd, hogy észrevettél valamit, amit a párod mondott vagy tett, és tudasd vele, milyen sokat jelent számodra. „De hiszen eleve az ő dolga ezeket megcsinálni”, gondolhatod. De ha értékeled, amikor végre megcsinálja, azzal azt jelzed neki, hogy tisztában vagy vele és hálás vagy érte, hogy ő így járul hozzá a közös életetekhez. 

Vannak párok, akik bevezették az esti hálaadás hagyományát, amelynek alkalmával számba veszik, miért hálásak az életükben, és miért tartoznak hálával egymásnak. Ha nem is teszitek ezt a mindennapi rutinotok részévé, a heti rendszeres hálaadás nemcsak a kapcsolatotokon segíthet, de a stresszes hétköznapok nyomasztását is csökkentheti.

#2 Egy kis empátia

Mind szeretjük azt érezni, hogy igazán odafigyelnek ránk. Amikor elismétled a hallottak lényegét, a partnered azt érzi majd, hogy nemcsak meghallgattad, de meg is értetted, amit mondott. Gyors válasz helyett előbb mondd vissza neki, mit hallottál. Ez kiküszöböli az esetleges félreértéseket, és közelebb hoz titeket egymáshoz.

#3 A mosoly és az érintés melegsége

Amikor hazaérkeztek a munkából, jólesik egy puszi, ahogyan búcsúzáskor is; esténként pedig elalvás előtt egy kis ölelkezés, összebújás jelzi a partnerednek, hogy fontos a számodra. Az érintésre mindannyiunknak szüksége van, és ha a kapcsolódásnak ezt a formáját gyakoroljátok, azzal a párkapcsolatotokat is tovább erősítitek.

Csináljatok közös programokat
Csináljatok közös programokateclipse_images / Getty Images Hungary

#4 Szakítsatok időt egymásra, randevúzzatok

A párkapcsolat sokkal fontosabb a munkánál, és legalább olyan fontos, mint a gyerekek. Igen, időt kell szakítani minderre, és könnyű a sok napi teendő mellett elsikkadnia a kapcsolat ápolásának. Pedig a gyerekek előbb-utóbb kirepülnek, de a párod jó eséllyel veled marad, ezért szánj időt csak kettőtökre. Otthon is elkölthettek egy romantikus vacsorát, ha már a gyerekek alszanak, de ha bébiszittert fogadtok, moziba, színházba is mehettek.

#5 Szórakozás kéthetente egyszer

Keressetek valami olyan programot, amelyet mindkettőtök élvez. Írjatok listát mindarról, amit szívesen csinálnátok a szabadidőtökben, majd vessétek össze a listákat. Biztosan találtok olyat, ami mindkettőtöknek megfelel.

Remek közös program lehet például az együttes önkénteskedés. Amíg másokkal törődtök, elszakadtok a saját problémáitoktól, miközben közelebb kerültök egymáshoz és a közösséghez is.

A kikapcsolódásnak, szórakozásnak nem kell feltétlenül pénzbe kerülnie. Egy közös séta is lehet jó program. A sétálás, kirándulás segít a feszültség oldásában, különösen, ha valami fontosat kell megbeszélnetek. A kellemes környezetben, jó levegőn töltött idő segít, hogy kitisztuljon a tüdőtök és a kép is, és könnyebben megoldást találjatok néhány problémára.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra