Ahol jól jött a járvány: egyre több szexuális segédeszközt veszünk

Vajon ugyanazok a vásárlók használnak többfélét belőlük, vagy jóval többen vállalták be a kétszemélyes szex bolti helyettesítőit?

Számos médiaértesülés szerint a szexuális segédeszközöket forgalmazó kiskereskedők világszerte növekedésről számoltak be a koronavírus-járvány kezdete óta, és a növekedés abban az időszakban tetőzött, amikor a lezárások széles körben elterjedtek. De vajon az eddigi vásárlók unták meg az otthoni készletet, vagy újabb résztvevőkkel bővült a felhasználók köre? 

 

Dr. Justin Lehmiller pszichológus blogjában azt írja: a szexuális játékszerek használata a pandémiát megelőzően is gyakori volt: a legtöbb nő és a férfiak majdnem fele azt állítja, hogy korábban már használt szexuális játékszert partnerkapcsolatban vagy önálló szexuális tevékenysége során. Amikor a Kinsey Intézet szexológusai március közepe és április közepe között vizsgálták a kérdést, a kérdőívet kitöltő 2034 embernek közel a fele (46,3 százalék) számolt be arról, hogy a járvány kezdete óta egyedül, vibrátorral vagy más segédeszközzel élt nemi életet, 27 százalék partnerrel csinálta ugyanezt, és 1,4 százalék mondta, hogy távirányítású szexjátékot használt, amelyet számítógéppel vagy okostelefonnal lehet irányítani.

Azonban a legtöbb ember számára ez nem jelentett újdonságot: mindössze 1,4 százalék mondta azt, hogy először használt hasonlót, 1,7 százalék társával vállalta be először, és 0,2 százalék használt először távirányítású szexuális játékot ebben az időszakban. Ez azt jelenti, hogy a világjárvány idején vásárolt játékok nagy részét azok rendelték, akiknek már volt tapasztalatuk ezen a téren.  

Hellóka!
Hellóka!Fotó: ferrantraite / Getty Images Hungary

A kutatás során a szexuális kisebbségek nagyobb valószínűséggel számoltak be szexuális játékok használatáról ebben az időben, mint a heteroszexuálisak. Például ha a szexuális játékszer maszturbálás közbeni használatát nézzük, a pánszexuális személyek 65,7 százaléka, a biszexuálisok 61 százaléka, az aszexuálisok 50 százaléka, a homoszexuálisok 38,4 százaléka, a heteroszexuálisok 35,7 százaléka állította, hogy használt már ilyet. Ez a korábbi kutatások eredményével megegyezően azt mutatja, hogy körükben a szexuális játékok használatának aránya általában magasabb, mint a heteroszexuális identitással rendelkezők között.

És hogy miért olyan gyakori a szexuális játékszerek használata a világjárvány idején? Ennek több oka lehet.

Egyrészt mert nehezebb kielégíteni a szexuális szükségleteket akkor, ha az embernek otthon kell maradnia. A randevúk és az alkalmi szex ilyen időszakban nem opció, ennek eredményeként sokan önálló tevékenységek felé fordulnak az üresség kitöltése érdekében.  

Másodszor, a szexuális játékszerek további újdonságot adhatnak a szexuális élethez, ez pedig segíthet abban, hogy a pandémia helyett az örömre koncentráljanak a párok. 

Harmadszor a szexuális játékok ma még szélesebb körben elérhetők, mint valaha, ráadásul minden költségvetéshez akadnak elérhető eszközök. A nagykereskedelmi szexjátékok a recesszió idején is megfizethetők maradtak, mellettük csúcskategóriás játékok is beszerezhetők azok számára, akiknek jobb anyagi lehetőségei vannak. 

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.