Az orális szex nemcsak jó, de egészséges is

Egyes helyeken még mindig tabunak számít az orális szex, holott nem csupán nagyon élvezetes, de a testi és lelki egészségre is pozitív hatással van.

Az orális szex az előjátéknak egyik legkedveltebb formája, sőt az is kiderült róla, hogy a szájjal, nyelvvel, ajkakkal való játék nemcsak az élvezetek habzsolása miatt remek időtöltés, de nagyon egészséges is. A Medium írása elmagyarázza, miért.

Erősíti a párkapcsolatot és stressz ellen is kiváló

Egy áprilisban megjelent holland kutatás szerint az orális szex erősíti a terhes nők immunrendszerét, és segíti a magzat egészséges fejlődését. A lenyelt ondóban ugyanis férfipartnerük szervezetéből származó hormonok és fehérjék vannak, amelyek ellen a női immunrendszernek védelmet kell kiépítenie, vagyis fel kell turbóznia magát.

Egy 2011-es kutatás pedig azt állapította meg, hogy a spermiumnak erős antidepresszáns-hatása van a nők számára. A kutatók szerint azok a nők, akik rendszeresen kényeztetik partnerüket orálisan, vagy szeretkeznek velük óvszer használata nélkül, vagyis akiknek a szervezete közvetlenül találkozik a férfi ondójával, jobb kedélyűek és kevésbé hajlamosak a depresszióra.

Az orális szex nemcsak jó, hanem egészséges is
Az orális szex nemcsak jó, hanem egészséges ismilan2099 / Getty Images Hungary

Az orális szex emellett a társak közti ragaszkodást és a párkapcsolati elégedettséget is erősíti, hiszen semmi máshoz nem fogható intim közelségbe juttatja őket, és az örömszerzés terén is páratlan élmény. Egy 2013-as felmérés úgy találta, hogy számos férfi azért kényezteti rendszeresen nőpartnerét orálisan, mert így próbálja elejét venni, hogy elégedetlenné váljanak a kapcsolatukkal,  esetleg más férfiak karjában keressenek vigaszt.

Végül, de nem utolsósorban, az orális szex kiváló módszer a stressz levezetésére. Orgazmus közben az agy oxitocint és endorfinokat termel, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak a szervezetre. Az egész napos rohanást követően nincs is jobb lazítás annál, mint ha partnereddel közösen kényeztetitek egymást, és eljuttok a csúcsra.

Oszd meg másokkal is!
Mustra