18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az orális szex nemcsak jó, de egészséges is

Egyes helyeken még mindig tabunak számít az orális szex, holott nem csupán nagyon élvezetes, de a testi és lelki egészségre is pozitív hatással van.

Az orális szex az előjátéknak egyik legkedveltebb formája, sőt az is kiderült róla, hogy a szájjal, nyelvvel, ajkakkal való játék nemcsak az élvezetek habzsolása miatt remek időtöltés, de nagyon egészséges is. A Medium írása elmagyarázza, miért.

Erősíti a párkapcsolatot és stressz ellen is kiváló

Egy áprilisban megjelent holland kutatás szerint az orális szex erősíti a terhes nők immunrendszerét, és segíti a magzat egészséges fejlődését. A lenyelt ondóban ugyanis férfipartnerük szervezetéből származó hormonok és fehérjék vannak, amelyek ellen a női immunrendszernek védelmet kell kiépítenie, vagyis fel kell turbóznia magát.

Egy 2011-es kutatás pedig azt állapította meg, hogy a spermiumnak erős antidepresszáns-hatása van a nők számára. A kutatók szerint azok a nők, akik rendszeresen kényeztetik partnerüket orálisan, vagy szeretkeznek velük óvszer használata nélkül, vagyis akiknek a szervezete közvetlenül találkozik a férfi ondójával, jobb kedélyűek és kevésbé hajlamosak a depresszióra.

Az orális szex nemcsak jó, hanem egészséges is
Az orális szex nemcsak jó, hanem egészséges ismilan2099 / Getty Images Hungary

Az orális szex emellett a társak közti ragaszkodást és a párkapcsolati elégedettséget is erősíti, hiszen semmi máshoz nem fogható intim közelségbe juttatja őket, és az örömszerzés terén is páratlan élmény. Egy 2013-as felmérés úgy találta, hogy számos férfi azért kényezteti rendszeresen nőpartnerét orálisan, mert így próbálja elejét venni, hogy elégedetlenné váljanak a kapcsolatukkal,  esetleg más férfiak karjában keressenek vigaszt.

Végül, de nem utolsósorban, az orális szex kiváló módszer a stressz levezetésére. Orgazmus közben az agy oxitocint és endorfinokat termel, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak a szervezetre. Az egész napos rohanást követően nincs is jobb lazítás annál, mint ha partnereddel közösen kényeztetitek egymást, és eljuttok a csúcsra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek