Mindig a legrosszabbkor eszed le magad? Itt a megoldás!

Te is mindig akkor eszed le magad, ha a kedvenc cuccod van rajtad? És neked is sikerül mindig a menü legzsírosabb részével végigcsepegtetni a felsőd? Akkor tudod, milyen bosszantó egy ilyen eset, és mennyire makacs tud lenni egy kellően olajos folt.

Az Apartment Therapy szerint a táblakréta ki tud húzni a csávából.

Hogyan hat?

A kréta sokban hasonlít a babahintőporhoz és ahhoz a fehér porhoz is, melyet a súlyemelők, atléták és tornászok használnak a tenyerük izzadásának csökkentésére. Ez is, azok is nagyon jól szívják a nedvességet, és kötik meg a zsírt. Ha legközelebb leszaftozod magad, jusson eszedbe, hogy elővedd a krétát, mert ha időben bedörzsölöd a foltot, olyan előkezelést tudsz adni a ruhának, amit a folttisztítók se mindig.

Mit tegyek?

Először is figyelj, hogy csak sima fehér táblakrétával próbálkozz, mert egyes rajzeszközök színezőanyagot és waxot is tartalmazhatnak, ezekre pedig nincs szükséged. Ha szeretnéd kipróbálni a módszert, tarts otthon egy doboz sima fehér krétát, lehetőleg a konyhában, vagy ott, ahol egyébként eszel, mert a gyors beavatkozás kulcsfontosságú. Ha sokszor előfordul veled, hogy lemalackodod a ruhád, érdemes lehet a táskádban is tartani egy-egy fehér rudat.

Kijön vagy nem jön ki?
Kijön vagy nem jön ki?Shutterstock

Ha leetted magad, először távolítsd el az esetleges ételmaradékot, és a foltot itasd fel egy kis papírtörlővel. Ezután jöhet a krétás kezelés. Dörzsöld át alaposan a foltot a pálcika segítségével, és hagyd hatni néhány percig. Ha otthon vagy, és azonnal ki tudod mosni, az a legjobb, de ha úgy marad rajtad, az sem nagy baj, csak ne felejtsd el leporolni, ha felállsz az asztaltól.

Mosás előtt érdemes lehet még egyszer bedörzsölni a foltot, és ha a ruha anyaga engedi, magas hőfokú programot indítani. Ha minden jól megy, ezek után zsírfoltmentesen veheted elő a ruhádat.

Érdemes lehet a krétamódszert az ingek elpiszkolódott nyakán is kipróbálni, mert itt a nyak bőréről az ingbe dörzsölődő zsír felelős a makacs piszokért, így ezen is segíthet a folttisztításnak ez a módja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek