Még egy étel, amitől jobb lesz a szex!

Többet szexelnek azok a párok, akik rendszeresen esznek halat és egyéb tengeri herkentyűket, plusz a teherbeesésre is jobbak az esélyeik – állítják a Harvard kutatói.

A halakat és egyéb tengeri herkentyűket rendszeresen fogyasztó párok ugyanakkor nem azért estek könnyebben teherbe, mert többször szexeltek - két külön dologról van szó. A férfiak és a nők étrendje egyaránt hatással van minderre, ha tehát nem bánod a halszagot, úgy tűnik így is növelheted az esélyeidet.

Az 500, a teherbeesésen aktívan dolgozó pár étrendjét megvizsgáló kutatás szerint hetente legalább három adag halat kell elfogyasztani ahhoz, hogy tényleg eredményes legyen a próbálkozás. A New Scientist szerint mindez 13 százalékkal javít a gyerek után vágyakozók esélyein. 79-ről 92 százalékosra nőtt ugyanis a teherbeeséssel sikeresen próbálkozó nők aránya abban az esetben, ha ők vagy a partnereik hetente legalább háromszor fogyasztottak halat.

shutterstock 1017042982
Shutterstock

Emellett a halakban bővelkedő étrendet választók szexuális életét is feldobta mindez, igaz a termékenységre nem feltétlenül a tengeri állatok, hanem valamilyen más, a halfogyasztással összefüggő mechanizmus volt ilyen jó hatással. Az eredményeink alapján úgy tűnik,

nemcsak a nőknek, de a férfiaknak is érdemes több halat fogyasztania, ha szeretnék a lehető legnagyobb mértékben megemelni a teherbeesés esélyét

– mondta el, Audrey Gaskins, a Harvard kutatója.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek