8 tipp ahhoz, hogy igazán vonzó lehess!

Nincs pasid? Még nem sikerült becsajoznod? Van pár tanácsunk, ami segíthet megtalálni a szuper partnert, akire mindig is vágytál. Most megtudhatod, mitől vonzó egy nő és mitől egy férfi!

Ahogy azt az idei év óriás hazai kutatása is mutatja, a legtöbb boldogságot szeretetkapcsolataink, és persze gyermekeink születése hozzák az életünkbe. Ehhez pedig elsősorban egy szuperül működő (működtetett) kapcsolatra van szükségünk - egy szuper partnerrel. Az emberek ezért évezredek óta keresik a módját annak, hogyan bűvöljék el kiszemeltjüket, hogyan csábítsák el vagy hódítsák meg, illetve hogyan hívják fel magukra az illető figyelmét.

Ez a lelkesedés ma, a tudományos kutatások korában is töretlen. A vonzalommal foglalkozó tanulmányok olykor persze egészen triviálisnak tetsző megállapításokra jutnak: jól kell kinézni (lehetőleg hasonlítani kell a másik szüleire), hasonlóan kell gondolkodni, jól meg kell érteni egymást, és persze nagyon fontos az is, hogy a másiknak jó legyen a szaga. A kutatási eredmények között azonban néhány, első hallásra talán meglepő összefüggés is akad, az IFL Science cikke alapján most ezeket gyűjtöttük csokorba.

shutterstock 339449381

#1 - Legyen vörös

Az érdeklődés felkeltéséhez nem hajfestékre vagy a vörös hajszín ritka genetikai variánsára van szükség, bőven megteszi az öltözék is. Egy szlovák kutatás szerint például nőknél a vörös öltözet sokat segít a férfiak szexuális érdeklődésének felkeltésében. Férfiaknak is érdemes azonban magukra ölteni, hiszen az ő esetükben mindez a magas státusz, a dominancia jelzése - ami várhatóan ugyancsak jól jöhet az ismerkedéskor.

#2 - Legyen zöld

A vörössel ellentétben a zöldet nem hordani, hanem képviselni érdemes, avagy: a környezetvédelem szexi. Legalábbis, ha az ember hosszú távú kapcsolatban gondolkozik. Egy két évvel ezelőtt kutatásból tudjuk ugyanis, hogy aki komoly kapcsolatot keres, épp olyan csábítónak találja, ha kiszemeltje környezetbarát termékeket vásárol, mint ha luxuscikkekre költene.

#3 - Zenélj!

Lehetőleg gitáron. De ha teljesen botfülű vagy, legalább egy gitártokot vegyél. Egy szellemes francia kísérletben legalábbis azt tapasztalták, hogy több nő adja meg a telefonszámát egy férfinak, ha az gitártokkal a kezében kéri el, mintha egy sporttáskát szorongatna közben.

#4 - Tarts kutyát!

Ha komoly kapcsolatra vágysz, egy állatért vállalt felelősség a gondoskodást és az elköteleződni tudást árulja el rólad, de nyugodtabbnak, közvetlenebbnek és boldogabbnak is fogsz tűnni egy kutyával az oldaladon. Hát ezért az a sok házi kedvenc a Tinderen.

shutterstock 448643245

#5 - Igyatok meleget!

Fagyizás helyett kávézni menjetek! - üzeni egy rendkívül érdekes amerikai tanulmány. A szakcikk egy kísérletet mutat be, amelyben a résztvevőknek más emberekről kellett megmondani, hideg vagy meleg személyiségnek gondolják őket. Eközben a fél társaság üdítőt, a többiek pedig valamilyen meleg italt szorongatott. És láss csodát: a hideg poharasok inkább hidegnek, a kávésok-teások inkább melegnek találták az embereket - a kutatás vezetője szerint azért, mert az innivalók által erre voltak előhangolva.

#6 - Két perc is elég!

Joan Kellerman amerikai pszichológus szerint legalábbis mindenképp. Egyik híres kísérletében éppen ennyi szemkontaktus kellett csak ahhoz, hogy az emberek pozitív érzelmeket - akár szenvedélyt - kezdjenek érezni egymás iránt. Ez a fajta intimitás ráadásul olyankor is éreztette a hatását, ha a felek sosem látták korábban egymást.

#7 - Nyílj ki!

Könyvtárakat írtak már tele arról, hogyan érhető tetten a testbeszédben a vonzalom. Érdemes azonban megjegyezni azt is, hogy a nyitott testhelyzet nem csupán a vonzalom jele lehet, de a másik felé fordulás, a nyílt gesztusok maguk is vonzalmat ébresztenek a másikban.

shutterstock 122993842

#8 - Kapcsolódj!

Nem csak a partner elcsábításában, de a majdani kapcsolat működtetésében is kulcsfontosságú szerep jut az egymásra hangolódásnak és a válaszkészségnek. Arról az apró mozzanatról van szó, amikor valami azért lesz fontos a számomra, mert a másiknak is az.

Ha a másikat érdekli valami, ami téged a legkevésbé sem, két választásod van. Megpróbálod arra terelni a beszélgetést, ami téged érdekel, vagy megpróbálsz kapcsolódni a lelkesedéséhez, és megtalálni a számára kedves dologban azt, ami téged is érdekel. Hosszabb és rövidebb távon is ez utóbbival jártok a legjobban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek