Zavarba ejtően egyszerű lépéssel tette biztonságosabbá a műtőket egy altatóorvos

Nem volt szükség robotokra és technológiai újításokra ahhoz, hogy egy altatóorvos új alapokra helyezze a műtők biztonságát.

Az ausztrál altatóorvos neve azután vált ismerté, hogy néhány apró műtős félreértés után úgy döntött, felírja a homlokára. Vagyis a műtős sityakjára. Erre a radikális és hitech megoldásra ugyanis úgy tűnik nem nagyon gondoltak eddig a világ műtőiben félszegen egymásra mutogató orvosok –írja a Daily Mail.

"Ki? Én?!"

Dr. Rob Hackett persze a titulusát is felírta a homlokára, megunta ugyanis azokat a jeleneteket, amikor a maszkok és műtős sapkák miatt nehezen azonosítható társaitól mutogatós módszerrel kellett kesztyűt kérnie egy-egy műtét alatt. Egy konkrét esetet is felhozott Hackett, amikor egy különösen zsúfolt műtőben csak nagy nehézségek árán tudott a mutogatós módszerrel kesztyűhöz jutni. Az orvosok és nővérek megszólításának megkönnyítése mellett arra is jó egyébként a dolog, hogy a név alá biggyesztett titulusuknak hála ne kerüljön sor olyan incidensekre, amikor egy sebésznek gondolt gyakornokot kérnek meg egy bonyolultabb procedúra végrehajtására.

Értékes másodperceket vesztettek

A sydney-i altatóorvos példáját rengetegen átvették egyébként, a #TheatreCapChallenge hashtagre rákeresve számtalan színes, felcímkézett sapkában integető orvossal találkozhatunk tehát. Hackett szerint egy-egy kritikus pillanatban mindez akár életeket is menthet, a precíznek éppen nem nevezhető mutogatás és a szakorvosok azonosítását megnehezítő maszkok miatt ugyanis eddig értékes perceket vesztegettek el az orvosok a műtőben.

Oszd meg másokkal is!
Mustra