A fesztiválszezonban akár 15 százalékkal többet költünk védekezésre, mint az év többi hónapjában. A színes-szagos gumikért nem rajongunk, annál népszerűbbek viszont a síkosított óvszerek.

A szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség ellen használt óvszerek forgalma jelentős mértékben nő a nyári fesztiválok ideje alatt: közel négymillió óvszer fogy júliusban és augusztusban, ami az éves forgalom húsz százalékát jelenti - derül ki a Nielsen 80 vegyiárut monitorozó kiskereskedelmi kutatásából.

Magyarországon mintegy 200 féle kondom kapható, amik közül a síkosított óvszerek a legmenőbbek (nahát!). Értékben ez a típus viszi el a piac 86 százalékát, míg darabszámban 100-ból 90 értékesített termék ilyen.

shutterstock 282513755

A nem bordázott gumik legalább ennyire közkedveltek: az eladott óvszerek 86 százaléka sima felületű, míg a bordázott termékekre a védekezők 10 százaléka voksol.

Hasonlóan hagyománykedvelőek vagyunk a színek tekintetében is: az eladások csupán 3 százalékát teszik ki a színskála különféle árnyalataiban pompázó óvszerek. De a spermicid hatóanyaggal ellátott óvszerek iránt is jóval kisebb az érdeklődés és érdekes módon az anatómiailag formázott óvszerek sem tarolnak.

Ami a kiszerelést illeti, a 3 darabos dobozok viszik el a forgalom több mint felét (53 százalék), de népszerű a nagyobb, 10 darabos kiszerelés is (46 százalékkal). A felmérésből az is kiderül, hogy a gyártói márkákban bízunk meg a legjobban, ugyanis az értékesítések csupán kevesebb mint egy százaléka sajátmárkás termék.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.