A testsúlyom és én, avagy a túlfogyasztás lélektana

Időpont: 2017. március 10. , 19.00 óra 

Helyszín: MOM Kulturális Központ – Kupolaterem , 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Még sohasem volt ilyen kövér az emberiség, mint ma. Amennyiben a tendenciák folytatódnak, holnap még kövérebb lesz, még 50 év, és mindenki rémesen el fog hízni! Miért eszik-iszik akkor is az ember, ha éppen le szeretne fogyni, és se nem éhes, se nem szomjas? Az élelmiszerek bőséges elérhetősége, valamint a mozgásszegény, kényelmi életmód vezetett a világméretű elhízáshoz. Ráadásul az életmódbéli változás találkozott az öröklött túlevés hajlamával. Az állandó éhínségben edződött Moho sapiens túlélését segítette, ha az egyedek sok kalóriát voltak képesek tartalékolni, amikor éppen volt mit enni. Ma a fiatalok, és leginkább a nők körében a soványság kultusz, és az ennek következtében kialakuló diétázás rögeszméje terjed.

Az előadó a tömeges elhízás és a kényszeres fogyásvágy evolúciós és társadalomlélektani okait járja körül. Felhívja a figyelmet a média - evésre vonatkozó - double bind üzeneteire, valamint azokra az információtechnikákra melyekkel tartósan és tömegesen lehetne csökkenteni az elhízást.

Az előadó az ELTE Pszichológia Kar tanára, valamint a Corvinus Egyetem Pszichológiai Központ vezetője, kb. 100 cikket közölt a gasztropszichológia témakörében. Az evés lélektana című könyve az Akadémiai Kiadónál 2004-ben, majd 2013-ban jelent meg. Ötször választottak az év oktatójának különböző egyetemeken.

Jöjjön el és hallgassa meg Dr. Forgács Attila gasztropszichológus előadását a tömeges elhízás és a kényszeres fogyásvágy okairól!

Kapunyitás: 18.15-kor

Jegyet a képre kattintva vásárolhat!

Miért küzdünk annyit a testsúlyunkkal 640x360.png
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek