Az Európai Unió mind a 28 tagországa elfogadta a melegek jogegyenlőségét

Mind a 28 tagállam által elfogadott konklúziókra jutott az Európai Unió Tanácsa még múlt pénteken, június 17-én az európai melegjogokat, egészen pontosan az LMBTI-személyek egyenlőségét illetően. Az erről szóló közleményt erre találja meg.

MG 5830
Németh Sz. Péter / Velvet

Nagyon röviden az a lényeg, hogy a Tanács kimondja: semmilyen diszkrimináció nem engedhető meg az LMBTI emberekkel szemben e státuszuk alapján, és egyúttal felkérte az Európai Bizottságot, hogy évente - már 2016-ban is - készítsenek egy felmérést arról, hogyan alakulnak az egyenlőségi kérdések az Unión belül. A határozat alapján felkérték a tagállamokat, hogy segítsék azon szervezetek munkáját, amelyek az LMBTI-személyek egyenlőségét tűzték ki célul és fokozzák az ilyen szervezetek intézményi támogatását.

A konklúzióknak természetesen kötelező érvényük nincs, viszont egy komoly jelzés arra, hogy az Európai Unió egésze nagyon komolyan gondolja az emberek közötti egyenlőséget, hiszen a Tanács konklúzióit ezúttal mind a 28 tagállam elfogadta, köztük a korábbi próbálkozást márciusban a Nemzeti Alaptörvényben foglalt családi értékekre hivatkozva megvétózó Magyarország is.

(Pinknews)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek