Egyiptom már nem menő, na de Bulgária!

Hamarosan jön az Utazás kiállítás, ami azt is jelenti, hogy jó sok információt kapunk a hazai utazási szokásairól. Az Invia utazási ügynökség tapasztalatai szerint a magyarok nagy része mindössze 8 napra ment vakációra, a tengerpartokra, és míg 2015-ben a legkedveltebb úti cél Görögország, Törökország és Egyiptom voltak, 2016-ban megváltozott a desztináció, az előfoglalások alapján Görögországot Bulgária és Spanyolország követi a listán. A hajtás után még több érdekes adatot talál!

 „A bő egyhetes utazások voltak 2015-ben a legkeresettebbek a magyarok körében. Míg nyolc napra az utazók 71 százaléka fizetett be, addig a kéthetes, vagy annál is hosszabb vakáció lehetőségével mindössze 3 százalékuk élt. Azt látjuk, hogy ez a folyamat idén sem fog számottevően megváltozni. Az úti célok esetében viszont átrendeződés várható. Miközben tavaly a TOP 3 célország Görögország (38 százalék), Törökország (17 százalék) és Egyiptom (11 százalék) volt, addig az előfoglalások alapján az látszik, hogy 2016-ban a magyarok Görögország mellett Bulgáriát, Spanyolországot jobban favorizálják mint Egyiptomot” – hangsúlyozta Vagyon Renáta, az Invia marketing menedzsere.

Görögország
Görögország

A tavaly május-október közötti utazások 96 százaléka irányult tengerpartra, ahová a nagy többség (71 százalék) repülővel jutott el, illetve egyénileg (16 százalék) ment, busszal pedig  (13 százalék). A szállásfoglalások is azt mutatják, hogy tavaly a kényelem fontos szempontnak számított a nyári vakáció megtervezésekor. Az utazók többsége szállodában foglalt helyet magának és java részben all inclusive (44 százalék) vagy félpanziós (21 százalék) ellátást választott. A statisztikák alapján a múlt évben csak az utazók alig negyede választott apartmant és döntött ezzel együtt az önellátás (26 százalék) mellett a vakáció idejére.

A szakember szerint érdemes minél gyorsabban lefoglalni a kinézett utazást, mert a helyek gyorsan betelnek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek