Ennyire különböznek az országok szépségideáljai

Emlékeznek még Esther Honig nevére? Az amerikai újságírónő a saját portréját retusáltatta agyon különböző országok grafikusaival, hogy az minden egyes kultúra és ország szépségideáljának megfeleljen. Ezen a projekten felbuzdulva egy brit online orvosi szolgálat is készíttetett egy képsorozatot, ami egészalakos fotókból áll, és amiken persze ugyanaz a nő szerepel. Részletek a hajtás után!

A céljuk az volt, hogy bemutassák, mennyire elérhetetlen elvárásoknak kellene megfelelnünk, és valóban, a 18 felvétel egymás mellé pakolva elég döbbenetes és elgondolkodtató. Sajnos Magyarország nem került fel a listára, de több környező országból is kerestek meg női grafikusokat, hogy mutassák be, náluk hogyan is néz ki az ideális nő.

onlinedoctor.superdrug.com

A projekt kitalálói ezzel persze nem érték be, hanem megkértek 35 embert, hogy a képek alapján - feltételezve, hogy a modell 165 centiméter magas - saccolják meg a lány súlyát. A kínai és az olasz szépségideál ezek szerint az 50 kilót sem éri el, ami azért különösen durva, mert ez alapján a "kínai modell" anorexiásnak számít, mivel a testtömegindexe 18,5 alatt van - írják. (Az összes tippet ide kattintva találja meg!) Tegyük hozzá, a kóros soványságnak rengeteg oka lehet, gondoljunk csak a felszívódási vagy hormonzavarokra, de a szépségideálokkal kapcsolatban természetesen mindenkinek a testkép- és étkezési zavarok jutnak az eszébe, nem véletlenül.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra